A város vezetése az idén a Szent István Egyházi Általános Iskolában két tanítót, a fenntartó az intézmény technika és történelem-hittan szakos tanárát jutalmazta.

Ma délelőtt a SZIGNUM tantestületének záró szentmiséjét követően Urbancsok Zsolt, a Makó Fejlődéséért Közalapítvány kuratóriumának tagja Szabó Anita Mária és Varga Erika tanítónőknek adott át oklevelet és pénzjutalmat. Ezzel befejeződött Makón a pedagógus kitüntetések sorozata, amelynek során 400 pedagógus munkáját ismerte el a városvezetés és a kuratórium 2018-ban. Az iskola fenntartója az idén is adományozott Boldog Gerhardinger Terézia-díjat, melyet ezúttal Borsosné Majoros Melinda tanárnő, az Iskolai Diák Bizottság felnőtt összekötője és Kulcsár Judit hetedikes osztályfőnök, irodai munkatárs érdemelt ki. – Negyedik alkalommal ítéljük oda a Gerhardinger-díjat, amelyet 2015-ben alapítottuk. Olyan kollégák kaphatják, akik a szerzetesrendünk küldetésében odaadó szolgálatot tanúsítanak, tehát eleget tesznek annak a jelmondatunknak: „Mindazzal nevelünk, amik vagyunk, és amit teszünk.” – tájékoztatott Baráti Eszter M. Kinga, a Boldogasszony Iskolanővérek tartományfőnök-helyettese, aki személyesen adta át az elismeréseket.

– Minden évben komoly fejtörést okoz, hogy ki kapjon elismerést, mert a tanév során mindenki becsülettel végezte a feladatait. „Lelkes” esztendőt hirdettünk, ez alapvetően meghatározta a hozzáállásunkat a munkánkhoz. Mérlegre téve, eredményes és előremutató iskolai időszakot zárunk, amiben a profilunkhoz illő módon, elsősorban az angol nyelv területén értünk el kiemelkedő sikereket – összegzett Horváth János, aki vezetőként most utoljára gratulált a díjazottaknak, mert ősztől új igazgató veszi át a SZIGNUM irányítását. A fenntartó szerzetesrend és a tantestület nevében Varga Beáta M. Dominika köszönte meg neki és helyettesének, Szekeresné Rácz Mariann-nak az elmúlt esztendő munkáját.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest