Csak két szerény megjelenésű, kék színű tábla jelzi a Rókusi körúton, hogy a Szatymazi utcára kanyarodva a Bodrogi Bau Kft. telephelyén ALULAND nyílászáró és CARBOLAND hőszigetelés elnevezéssel gyárak találhatók. A régi Rókusi tüzép helyén két gyár is létesült 2017-ben.

Az ALULAND egyedi tervezésű és kivitelezésű alumínium nyílászárókat gyárt, míg a CARBOLAND hőszigetelő anyagokat készít. A két üzem a 27 éves Bodrogi Bau Kft. égisze alatt féléve működik, elindultak a siker felé vezető útra.

A minőség, a határidőre történő teljesítés és a megfizethető kategória a legfontosabb ismérve mindkét gyárnak, a korszerű, környezetkímélő technológia és a magasan kvalifikált, hozzáértő szakembergárda, mellyel az építőipar magas színvonalú kiszolgálását biztosítják. Bár komoly név van mögöttük, mint tulajdonos, céljuk azonban egy új saját márka felépítése, és piacon történő pozicionálása.

A Bodrogi Bau fogalom az építőiparban: a generál- és egyedi kivitelezés mellett hét áruházával az építőanyag-kereskedelemben a kivitelezési és kiskereskedelmi szektort szolgálja ki, és egyben az Új Ház Centrum, Magyarország legnagyobb építőanyag kereskedelmi hálózatának alapító tagja.

A cégcsoport tavaly ősszel adta át két szegedi gyárát a Szatymazi utcai telephelyén, melyek a hódmezővásárhelyi asztalos- és lakatosüzemmel együtt egy olyan komplex gyártói világot képeznek, amely egyrészt a saját építőipari kivitelezések, másrészt pedig közvetlen megrendelői igények kielégítésére alkalmas. A CARBOLAND gyár nagyüzemi termelési technológia alkalmazásával állít elő EPS – expandált polisztirol hab hőszigetelő terméket.

A kiemelkedő minőségű, többféle vastagságú és hőszigetelő képességű, valamint eltérő nyomószilárdságú termékeket a Bodrogi Bau áruházak forgalmazzák magánemberek, illetve egyedi projektek számára.
A Minőségtanúsított termékeik az európai és magyar szabvány minőség követelményeknek is megfelelnek – büszkélkedik Varga Magdolna gyárigazgató. Az ALULAND gyár egyedi alumínium nyílászárókat, függönyfal és egyéb alumínium szerkezeteket gyárt magas színvonalon, német gyártástechnológiával és német gépekkel.

Az eleganciát sugalló, széles funkcióválasztékot megjelenítő termékeiket szoftver által vezérelt gyártásterv alapján készítik. Tapasztalt szakembereiket a gyár indításától folyamatosan képezik, mind a gépek, mind pedig az alapanyagok alkalmazása, valamint az új technológiai lehetőségek, piaci igényeknek való megfelelés érdekében.
Jelenleg a közös telephelyen működő gyárak közel 20 fő dolgozót foglalkoztatnak, de folyamatosan keresik a további munkaerőt az egy-, később két műszakos munkarendbe. Céljuk olyan alkotó munkatársi csapat megteremtése, amely a termelő és gyártó tevékenység mellett igazi lokális közösséget alkot.

A piac hasonló profilú gyártóival keresik és folyamatosan építik ki a partneri kapcsolatot, legyen az alvállalkozói együttműködés, vagy közös piaci termék-, szolgáltatásfejlesztés. Mind az ALULAND, mind a CARBOLAND feltörekvő, fejlődő, magyar gyártó, aki számára a garantált minőség, a megrendelői bizalom, az egyediség a fő iránymutató.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest