Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Koncerttel köszöntötték a diákokat

259 alsó tagozatos jó tanulót és sportolót köszöntöttek ma délután a Hagymaház szabadtéri színpadán. Átadásra került a Gyémánthíd-díj is, amelyet Breznyik Hanna Sára kapott idén.

A Fülemüle zenekar nyitotta a délutáni köszöntőt: a vidám dalokkal nemcsak mosolyt csaltak a gyerekek arcára, hanem meg is mozgatták őket: tapssal és tánccal is beszálltak a zenélésbe a tanulók.

– Nem zárhatunk le úgy egy tanévet, hogy ne köszöntenénk a kiváló tanulmányi és sport eredményeket elért tanulóinkat, hiszen nekünk a városban úgy gondolom, hogy – a városvezetéssel és a szüleitekkel együtt közösen – ti vagytok a legfontosabbak, ti vagytok azok, akikért dolgozunk nap mint nap, és azért építjük ezt a várost, hogy nektek minél jobb és minél könnyebb legyen – mondta el Czirbus Gábor. Az alpolgármester beszédében megköszönte a szülők figyelmét és támogatást, illetve a pedagógusok, intézmények munkáját.

navigate_before
navigate_next

A József Attila centenáriumi év keretében létrehozott Gyémánthíd-díj is átadásra került az ünnepségen. A Makói Általános Iskola Almási tagintézményének 8. osztályos tanulója, Breznyik Hanna Sára vehette át a díjat, amely egy laptopot, egy egyéves internet előfizetést, valamint egy emléklapot tartalmaz. Hanna kitartásával, szorgalmával, és kiváló versenyeredményeivel érdemelte ki az elismerést. Nemcsak helyesírási- és szavaló-, hanem sportversenyeken is részt vett, illetve az Almási Disputakör élvonalbeli tagja is 2016-tól, illetve verseket is ír.