Információink szerint továbbra sem oldódott meg a Maros-menti Utánpótlás FC helyzete, a klub az önkormányzat felé fennálló mintegy 70 millió forint tartozását ismét csak átütemezni tudná, ám a sportkomplexum kivitelezője is hiába várja egyelőre a közel 50 millió forintját.

Mint korábban megírtuk komoly hiánnyal küzd a makói utánpótlás futballklub, összesen mintegy 200 millió forintot kellene rövid időn belül előteremteniük, hogy rendezzék az anyagi gondokat.

Az egyesület több mint 70 millió forinttal tartozik az önkormányzatnak, amelynek a visszafizetése többszöri meghosszabbítás után június végén lejárt volna, azonban Gyömbér Péter elnök kérelmet nyújtott be a határidő újbóli módosítására. Erről – miután már csak pár nap van hátra a hónap végéig – a holnapi testületi ülésen sürgősséggel tárgyalnak. Ha elfogadják, akkor az új határidő december 31. lesz. Ezzel is azonban csak lélegzetvételnyi előnyhöz jut a klub, mert ott van még a sportcentrumot építő cég mintegy 50 millió forintos kintlévősége, a tartozás kifizetésére már kaptak felszólítást, ám forrás hiányában ennek rendezése sem történt még meg.

Információink szerint ráadásul a cégnél egyre inkább fogy a türelem, ugyanis a több tízmillió forintos tartozás likviditási gondokat okoz.

A kivitelező körülbelül egy évvel ezelőtt rendben átadta a beruházást, a tartozás kifizetésével kapcsolatban pedig több egyeztetést is kezdeményeztek, de a forrás hiánya miatt ezek nem vezettek eredményre. Emiatt gyakorlatilag bármikor adósságrendezési eljárást indíthatnak.

A klub a beérkező TAO pénzekből szeretné a tartozásokat és a működését rendezni, azonban ennek a keretnek a feltöltése már korábban is gondot okozott, ezt Gyömbér Péter elnök is elismerte a klub tisztségviselőinek írt levelében, amelyet szerkesztőségünkhöz is eljuttatott. Ennyi pénzt összeszedni láthatóan nem egyszerű, a nagyobb része ráadásul tartozások kifizetésére el is megy, ha sikerül. Emellett viszont nyilvánvalóan a jövőre is gondolni kell, hiszen a mintegy 350 gyerek, aki az egyesülethez kötődik folyamatos képzést, fejlődést igényel, ami úgy, hogy a működési források bevonása bizonytalan, elég nehezen kivitelezhető.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest