Jövő héten átadják a munkaterületet és kezdődhet kivitelezés, amelyet jövő év elejére kell befejezni. A cél, hogy a lehető legkevesebb kellemetlenséggel haladjon a beruházás.

2016 májusában nyújtott be pályázatot az önkormányzat a Csipkesor felújítására, amelyre mintegy 280 millió forint támogatást kapott is a város. Idén februárban döntött a testület arról is, hogy további 36 millió forintot különítenek el a beruházásra.

A fejlesztéssel az alsó üzletsor fog most megújulni, több mint 7 ezer négyzetméter zöldfelülettel együtt. Farkas Éva Erzsébet polgármester elmondta, ez a beruházás a gazdaságnövelő hatása miatt is nagyon fontos Makónak. Hozzátette: az üzletek bérlőinek a város egyik legmeghatározóbb épületsorán most már nem csak a 20 százalékos bérleti díj kedvezménnyel, hanem egy vonzó környezet kialakításával is tud segíteni a városvezetés.

A kivitelezést a Bodrogi Bau Kft végzi majd, aki már több projekten is dolgozott Makón, például a Glorius Hotelen, vagy a Lombkorona Sétányon. Bodrogi Ferenc ügyvezető elmondta, a beruházás kivitelezése alatt több ünnep is lesz, illetve fesztiválok a városban, a céljuk azonban az, hogy a munkavégzés alatt minél kevesebb legyen a kellemetlenség, ennek szellemében ütemeztik a munkálatokat.

Siket Tibor műszaki csoportvezetőtől megtudtuk, az üzlettulajdonosoknak például okozhat majd kellemetlenséget a nyílászárók cseréje, de ezeket a munkálatokat a lehető legrövidebb idő alatt fogják elvégezni, illetve arra törekednek, hogy minden üzlet megközelíthető legyen az építkezés alatt is.

A kivitelezőnek pedig arra is figyelnie kell majd, hogy a zajjal járó munkát csak reggel 8 és délután 16 óra között végezheti, a hétvégi munkálatokat pedig előre kell jelezni.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest