Az Orgona, a Dohány, Ibolya és Hargita utca, illetve a Juhász Gyula tér kap új járdát az idei járdaprogram keretén belül. A munkák megkezdődtek, jelenleg a Hargita utcában 137 méternyi térkőből épül az új gyalogos út.

160 millió forintból folytatódik a tavaly megkezdett járdaprogram a városban: így városrészenként 20-20 millió forintból épül gyalogút. Gáspár Sándor települési képviselő körzetében, Vertán-telepen összes 822 méternyi térköves járda épül – a leghosszabb szakasz a Juhász Gyula téren készül.

– Ha az ember az öt ujját előveszi és megharapja, mind fáj. Nagyon sok járda van még, ami felújításra vár, de ahogy beszélgettünk bent az önkormányzatnál, úgy gondoljuk 2, de legalább 3 év kell még, mire elmondhatjuk, hogy a város legtöbb gyalogútja rendben van – fogalmazott a képviselő, akinek a körzetében a Hargita utcán és a Juhász Gyula téren kívül az Orgona, a Dohány és Ibolya utcában folytatódik a járdaprogram.

A kivitelezést Szabó Gábor egyéni vállalkozó végzi. Mint elmondta, több mint egy hete kezdték el a munkát.

– Kicsit megtorpantunk, mivel szűk az utca, így nem tudunk gépeket használni és nem tudjuk elvinni a törmelékeket. Kézi erővel tudunk bontani. Sajnos, í ezért nem a tervek szerint haladunk, de próbálkozunk minél hamarabb kész lenni – nyilatkozta a vállalkozó. Hozzátette, várhatóan szeptember 20. körül már végeznek a rájuk szabott munkával.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest