Hírek Kiemelt hírek Makó

Új járdát kap a Váradi utca

Kádár József települési képviselő körzetében 872 méter járdát építenek a Váradi utcában. Az 1221 négyzetméternyi gyalogos utat térkőből rakják újra. A lakók örülnek, hiszen az egykori flaszteren még babakocsit sem lehetett tolni.

A tavalyi évben 106 millió forintot, idén pedig 160 millió forintot különített el a makói városvezetés a járdaprogram megvalósulására. Így körzetenként 20 millió forintból épülnek gyalogutak. Kádár József települési képviselő körzetében a Várdai utca páros oldala újul meg. A kivitelezést a Földesi-Ép-Ker Kft. végezheti el. Földesi Csaba, a cég ügyvezetője elmondta, már tavaly is bizalmat szavazott nekik a város a járdaprogramban.

– Ez egy hosszú utca: 872 méteres szakaszát fogjuk felújítani, ami 1221 négyzetméter térburkolatot jelent. A régi járda aszfalt burkolatú volt, alatta néhányan helyen tégla, illetve elöregedett beton is volt – fogalmazott az ügyvezető.

Kádár József képviselő elmondta: fontos ügy a járdák állapotának karbantartása, illetve újak építése. A Start Munkaprogram az ő körzetét is fogja érinteni, de ez még jelenleg megbeszélés alatt állnak.

A munka egy hete zajlik és várhatóan 5 hétig tart majd. A gördülékenyebb kivitelezés érdekében a lakókkal folyamatosan kapcsolatban állnak, így egy-egy munkafázis előtt szólnak az ott élőknek. Neumann Ernő elmondta: bár előttük jó volt a járda, mivel egykor megcsináltatták, az utcában több helyen járhatatlan volt a gyalogút, ezért a gyalogosok és a babakocsit tolók inkább az úttestet választották.