Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Timi fényképeken keresztül mutatja be Izraelt

A 26 éves Szűcs Tímea a Szegedi Tudományegyetem hallgatója. Az egyetem mellett kutatómunkát is végez: többször járt már Izraelben, ahol olyan magyar családokkal készített interjúkat, akik a holokauszt után menekültek ki. Nem csak így mutatja be az országot, a kultúrát, hanem képeken keresztül is – ezekből nyílt kiállítása a könyvtárban.

Szűcs Tímea már egészen jól ismeri Izraelt, a kultúrát és az embereket. Néhány évvel ezelőtt járt először az országban, akkor olyan kint élő magyar zsidó családokkal találkozott, akik 1945 és 1955 között vándoroltak ki.

– Kint találkoztam olyan családokkal, akik még nagyon-nagyon régen költöztek Izraelbe a holokauszt után. Beszélgettem velük és elkezdett érdekelni a téma. Úgy döntöttem, olvasok róla és nagyon megfogott. Ösztöndíjakat is sikerült nyernem, amelyekkel kiutazhattam. Tavaly novemberben 3 hetet töltöttem az országban – fogalmazott Timi. Hozzátette, intézményekben és múzeumokban is szokott kutatómunkát végezni.

navigate_before
navigate_next

A kutatás mellett a pillanatokat is megörökíti. Timi elárulta, már régebbi utazásai során is szeretett fényképezni, később pedig már vadászta is a különleges momentumokat, amelyek másokat is megfoghat. Izraelt is a saját tapasztatai alapján mutatja be.

– Elatban, Jeruzsálemben, Tel-Avivban, a Holt-tengernél és Haifában is jártam – mesélte Timi. A József Attila Városi Könyvtár olvasótermében kiállított képeket egész nyáron meg lehet tekinteni. A tárlatot Nagy Dániel nyitotta meg.