Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Nagykorú lett az ifjúsági művésztelep

Tizennyolcadik alkalommal rendezik meg az ifjúsági művésztelepet Makón, amely a hagyományokhoz híven idén is kiállítással vette kezdetét. Az idei év témája a betűkből, szavakból formált képek.

A Makói Ifjúsági Művésztelep 2001-ben kezdte meg működését, Karsai Ildikó grafikusművész vezetésével és műhelyvezető művésztanárok bevonásával. 2004-től Makó és Térsége Ifjúsági Művésztelep néven folytatódott tovább az alkotómunka, mostanra pedig “nagykorúvá vált” a művésztelep, amely egyedülálló kezdeményezésként jött létre, és a mai napig is annak számít.

– Országosan is egyedülálló, hogy nem egy kézműves tábor, nem egy rajztábor, hanem minőségében is egy művésztelepként aposztrofálható telepen dolgoznak a diákjaink – mondta el Oláh Nóra. A művésztelep vezetője hozzátette: először tartják itt a művésztelepet, és remélik, hogy ebből hagyomány teremtődik majd.

navigate_before
navigate_next

Az Ifjú Alkotók kiállításon Csávás Boglárka, Jó Fanni Laura és Kürtösi Tamás alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők. Kürtösi Tamás ráadásul nemcsak mint alkotó, hanem mint asszisztens érkezett a művésztelepre. Általános iskolában, harmadikosként kezdett el rajzzal foglalkozni, pár évre rá pedig az ifjúsági művésztelephez is csatlakozott. Jelenleg webgrafikus-webdesignernek tanul, a következő két hétben pedig a fiatal alkotókat segíti munkájukban.

Czirbus Gábor alpolgármester a megnyitón gratulált a 18 évhez, továbbá kiemelte: nagy öröm számára, hogy nemcsak Makóról, hanem a térségből is érkeznek ifjú művészpalánták. Hozzátette: bízik abban, hogy nagyon nagy fejlődésen fognak keresztülmenni a résztvevők a magas szintű szakmai segítségnek köszönhetően a következő két hétben.