Hírek Színes

Makocino – online te(l)jeskávé

Szembeköpött Európa, szürkülő kenyérpiac, Liptai Claudia dekoltázsa, Demcsák Zsuzsa eufóriája. Hétindító koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Önzés

Brüsszeli passzátszél.

Három évet kellett rá várni, de mostanra ki lehet mondani: a migrációs válság fenekestül felforgatta az európai politikát, az elit sok esélyt kapott a választóktól, mostanra azonban végképp elfogyni látszik a türelem – állítja a Magyar Hírlap Online.

„Van azért egy hely, ahol makacsul ellenállnak az új szeleknek, ez pedig Brüsszel. Az uniós elefántcsonttoronyból nézve ugyanis a bécsi, müncheni, római és budapesti döntések nem a józan ész diktálta, szükségszerű intézkedések, hanem őket az eltiprandó, gonosz, nacionalista, populista tagállami önzés vezeti. Az Európai Bizottság és a migránsválság előtt megválasztott Európai Parlament a mai napig, szembeköpve a választók akaratát és a valóságot, napirenden tartja a kötelező, állandó és automatikus kvótát.”

Új szelek fújnak

Az elit sok esélyt kapott a választóktól, mostanra azonban végképp elfogyni látszik a türelem. A migránsválság kezelésében megbukott politikusok számára a jövő évi európai parlamenti választás óriási pofonnak ígérkezik, az európai döntéshozók pedig igyekeznének megelőzni, hogy – Orbán Viktor szóhasználatával élve – mindenhol a kemény fiúk taroljanak.

Kenyérkáosz

Drágul a mindennapi.

Kevés étkezési búza terem, emelkedik a liszt ára, így a kenyérért is többet kell majd fizetni, ráadásul egyre fogynak a magyar sütőipari cégek – mutatja be a Népszava Online.

„A szürkegazdaságban nem tudni mennyi kenyér fogy. Ez azért is nagyon aggályos, mert marad a szürke-, illetve a feketegazdaság magas aránya a sütőiparban – hívta fel a figyelmet a lapunknak neve elhallgatását kérő ágazati szakember. Márpedig az utóbbi évtizedben jelentős számban jelentek meg a volt Jugoszlávia egykori tagállamaiból olyan sütőiparosok, akik gyakran mellé nyúlnak az online kasszának – fogalmazott a szakember. Mára a 950 pékségből mintegy 650-700 lehet ilyen balkáni vállalkozók tulajdonában. Ez nem ennyi tulajdonost jelent, mert egyes csoportok láncszerűen fognak össze több üzletet.”

Drágul a kenyér – Kétszámjegyes emelést vár az ágazat

Kevés étkezési búza terem, emelkedik a liszt ára, így a kenyérért is többet kell majd fizetni. Egyre fogynak a magyar sütőipari cégek. Két számjegyű áremelésre lenne szüksége a sütőiparnak, hogy kikecmeregjen a veszteséges, illetve alacsony, 0-2 százalékos profitot hozó működés csapdájából – állítják ágazati szakemberek. Óhatatlanul a kenyér árának emelése is felvetődik az őszi ártárgyalásokon.

Dekoltázs

Claudia és a country.

A Lokál Online cikkéből kiderül, Liptai Claudia és Pataki Ádám hagyományos fogásokkal, nyitótánccal, limbóhintóval és rohamosztagossal mulatta át az esküvői éjszakát.

„A vacsora után a Pataki házaspár átöltözött. Claudia egy mélyen dekoltált piros ruhában, míg Ádám kockás ingben és kalapban tért vissza, hogy bemutassák nyitótáncukat, méghozzá countryzenére. Ezután megérkezett az esküvői torta, amit a Star Warsból ismert birodalmi rohamosztagos tolt be. Köztudott, hogy mindketten rajonganak a kultikus filmért, a ceremónián is erre vonultak be, így az sem volt meglepő, hogy a négyemeletes esküvői dobostorta tetején Leia hercegnő és Han Solo jelképezte az ifjú párt.”

Liptai Claudia: Megünnepeltük, hogy boldogok vagyunk

Liptai Claudia és Pataki Ádám esküvőjéről a Best magazin közölt újabb exkluzív részleteket, amiből kiderül, hogy az ifjú pár hagyományos fogásokkal, nyitótánccal, limbóhintóval és rohamosztagossal mulatta át az éjszakát. Liptai Claudia és Pataki Ádám megható ceremóniája után egy fergeteges hangulatú buli vette kezdetét a sárospusztai kúrián.

Eufória

Demcsák Zsuzsa szálkásítása.

Bombaformában tér vissza a TV2 képernyőjére, fitt és fiatalos Demcsák Zsuzsa – írja a Blikk Online.

„Manapság sokat kocogok, pedig sosem szerettem futni, mert borzasztóan egyhangú. Ám, amikor elkezdtem, éreztem, hogy szinte ötszáz méterenként fejlődöm, a végén pedig olyan eufóriát éreztem, amit korábban még szinte sosem. Nem szeretem, de hihetetlen módon szálkásít – vélekedett Demcsák. – Emellett pedig heti négy napon járok konditerembe. Délelőtt futás, este edzés, tehát egy héten tulajdonképpen nyolcszor tréningezem.”

Bombaformában tér vissza a TV2 képernyőjére: szálkásra gyúrta magát Demcsák Zsuzsa

A műsorvezető közösségi oldalain megosztott képei alapján remekül érzi magát. Nemsokára visszatér a TV2-n, a Blikknek pedig elmondta, jó érzés, hogy újra dolgozhat. Elárulta a titkát: nem eszik csokoládét, s hetente nyolcszor edz, akár egy élsportoló – csúcsformában akar visszatérni a képernyőre. Ennek köszönhetően egy korábbi, súlyos problémája is megszűnt, eltűnt a kínzó gerincfájdalma.