Hírek Makó Színes

Jó reggelt, Makó!

Jubilált a makói Múzeumok Éjszakája, sportos randevút tartott a Maros partján a MENYUKE, a Hősök terére is elért Makó hírneve, Egészséghetet tartottak Kiszomboron – tekintse át velünk a tegnapi nap legfontosabb híreit!

A Múzeumok Éjszakáját már ötödik éve rendezik meg a József Attila Városi Múzeumban. Idén családi programokkal várták az érdeklődőket a skanzenben: a jubileumi rendezvény már délután 4 órakor elkezdődött és sötétedésig meg sem állt. Korosztálytól függetlenül várták a mozogni vágyókat egész napos sportprogramra a MENYUKE tagjai a Maros-parton, ahol játékból és nevetésből sem volt hiány, a vállalkozó szelleműek még táncra is perdülhettek. Elhozta Makó hírnevét a Hősök terére a Forgatós Táncegyüttes: Czirbus Gábor alpolgármester Facebook-oldalán számolt be a Trianon rockoperáról, amelyet Weszelyné Véghseő Henriett képviselővel együtt tekintettek meg Budapesten. Farkas Éva Erzsébettel, Makó polgármesterével a város fejlesztéséről, a család és a munka viszonyáról, és a politikai harcokról beszélgettünk.

Palotán is nagy sikere volt a közbiztonsági napnak: Földeák és Apátfalva után Csanádpalotán is bemutatókkal és játékos feladatokkal készült a katasztrófavédelem és a rendőrség. Idén is megrendezésre került az Egészséghét Kiszomboron: a hagyománynak számító rendezvénysorozat első, májusi részét követően a napokban folytatódtak a szűrővizsgálatok.

Nagyéren, Ambrózfalván és Pitvaroson járt az utóbbi napokban Lázár János, ahol a romos házak problémájával is találkozott – most ebben szeretné segíteni a településeket a térség országgyűlési képviselője. Új politikai erő alakult: szombat délután elkezdődött Ásotthalmon a Toroczkai László-féle Mi Hazánk Mozgalom zászlóbontó nagygyűlése. Fokozódott a dzsihadista terror tavaly Európában: több mint kétszeresére nőtt a terrortámadások száma az azt megelőző évhez képest.

A mai napot pedig a Queen dalával indítjuk!