Kiemelt hírek Makó Színes

Ezüstmisés pap mutatta be a búcsús szentmisét Makó-Újvároson

Búcsúját tartotta ma a Szent László Király templom Makó-Újvároson. Az alkalmon ünnepelte pappá szentelésének 25. évfordulóját Varga Attila esperes atya, egykori plébános. Az ezüstmisén cserkészek is fogadalmat tettek.

Az idén 105 esztendős templomot Szent László király tiszteletére szentelték fel, ezért mindig a június 27-éhez legközelebbi vasárnapon tartják búcsúünnepét. Az újvárosi katolikusok központjának számító épületbe szép számmal gyűltek össze ma a hívek, akiknek a szentmisét Varga Attila atya mutatta be. Az egykori plébános most ünnepelte pappá szentelésének negyed százados évfordulóját. – Szent László több módon kapcsolódik az életemhez. A szemináriumban az első próbaprédikációmat róla kellett írnom, itt, az ő oltalmába ajánlott templomban szolgáltam korábban és ehhez a közösséghez kaptam egy szentírási részt is. Ebben az áll, hogy a Szentlélek feltörő forrást fakaszt az ember szívében. László a sziklával tette ugyanezt– utalt a párhuzamra a híveknek Attila atya, majd felhívta a figyelmet arra, hogy Isten ott is képes életet támasztani, ahol keménység van, kérdés, hogy hagyjuk-e ezt. – Istent és a felebarátot ugyanúgy kell szeretni, mint magunkat – hangsúlyozta az ezüstmisés atya, majd hálát adott az eltelt időszakért. A 25 éves jubileum alkalmából, Pálfai Zoltán plébános vezetésével köszöntötte korábbi vezetőjét a közösség, akik a Jóisten áldását kérték további működésére.

Szép hagyomány az újvárosi templomban, hogy ilyenkor tesznek fogadalmat az itt működő 1509. sz. Szent László Király Cserkészcsapat tagjai. Az idei esztendőben hárman kapták meg a mise keretében zöld nyakkendőjüket és minden tag megújította korábban tett ígéretét. A búcsús szentmise a jelenlévők megáldásával és közös ebéddel zárult.

navigate_before
navigate_next