Korosztálytól függetlenül várták a mozogni vágyókat egész napos sportprogramra a MENYUKE tagjai.  A 12. alkalommal megrendezett eseményen játékból és nevetésből sem volt hiány, a vállalkozó szelleműek még táncra is perdülhettek.

Nagyjából nyolcvanan vettek részt a Megváltozott Munkaképességűek és Nyugdíjasok Közhasznú Egyesülete által szervezett mai sporteseményen. A 12. alkalommal meghirdetett Maros-parti Randevún minden korosztály képviseltette magát, volt, aki az unokáját is elhozta. – Nagyon örülünk a közös programnak, szeretnénk minden játékos feladatot kipróbálni. Én először vagyok itt, de szerintem jól fogom magam érezni – lelkesedett az állomásokat látva Kardos Dóra, aki Szegedről érkezett. Nem ő volt az egyetlen, aki más településről látogatott a helyszínre, a makói strand területére; jöttek Kövegyről, sőt Mártélyról is. – A városi batyus bálon barátkoztunk össze a csapattal, akiket szeretettel hívtunk erre a rendezvényre. Bízunk abban, hogy a továbbiakban is tartjuk majd a kapcsolatot egymással – tájékoztatott Szekeres Mihályné. A MENYUKE vezetője elmondta, hogy az idén, a már jól ismert elemek mellett, újakkal is készültek a napra. – Most először lesznek babzsákos tevékenységek az ügyességi feladványok között, illetve Rózsa Krisztina doktornő vállalta, hogy szájüregi szűrést végez azoknál, akik ezt fontosnak tartják- tudtuk meg.

A komoly hagyományokkal bíró nap ugyanis a kikapcsolódást ötvözi az egészségmegőrzéssel, tematikájának összeállításakor a rendezők arra is ügyeltek, hogy a vidám edzés a lélekre is jótékonyan hasson. Bárki bekapcsolódhatott zenehallgatásba, jó beszélgetésbe vagy akár a sportpoharazás rejtelmeibe is. – A lényeg, hogy egy kis időt a szabadban töltsünk, a jó levegőn, miközben mozgunk és közösségben vagyunk – összegzett a főszervező. Az elmondottakat erősítette meg Pestl Gáborné, aki három esztendeje kapcsolódott be a klub életébe. – Kéthetente találkozunk és tartalmasan töltjük az időt. Tetszenek a kézműves foglalkozások, ide is több tárgyat készítettünk. Ezen kívül szívesen utazunk is együtt, ez egy jó társaság – foglalta össze a MENYUKE aktív tagja. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy mindenki ott segített, ahol tudott, illetve végigjárták együtt az állomásokat is. A meridián tornás bemelegítés után, lehetett többek közt hullahopp karikázni, diót célba dobni, tollasozni, sakkozni, kipróbálni a tandem sítalpakat, de akár táncolni is. A cél az volt, mindenki a maga módján tegyen egy kicsit az egészségéért. A jó hangulatú nap végén eredményt hirdettek és díjazták a legügyesebbeket.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest