Hírek Kiemelt hírek Térség Videó

Nagyon fontos kihívás a romos házak lebontása

Nagyéren, Ambrózfalván és Pitvaroson járt az utóbbi napokban Lázár János, ahol a romos házak problémájával is találkozott – most ebben szeretné segíteni a településeket.

Nagyon sok romos ház áll, amelyeknek tulajdonosai elköltöztek vagy meghaltak, a település pedig nem tud megküzdeni azzal a problémával, hogy az üresen álló házakról nem gondoskodik senki – emelte ki a térség országgyűlési képviselője.

–Az önkormányzatok azt kérik, hogy az állam lehetőség szerint a romos házakat adja át ingyenesen az önkormányzatoknak, legyen könnyű őket lebontani. Most ennek az öreg háznak a bontási törmeléke veszélyes hulladék, ezért szerintem jogszabályt kell változtatni – mondta el Lázár János a videóban. Hozzátette: Pitvaroson van egy nagyon jó példa, az önkormányzat megvásárolja a romos állapotban lévő házakat és gyümölcsfákkal ülteti be vagy közmunkásokkal mezőgazdasági termékeket állítanak elő.

Romos házak – kérés a polgármesterek részéről.

Itt egy ügy, amiben szeretném segíteni a településeket.

Közzétette: Lázár János hivatalos oldala – 2018. június 22., péntek

 

Borítókép: Facebook / Lázár János hivatalos oldala

One Response

  1. Az lenne a kérdéem mi van azokkal a romos hàzakal aminek tulajdonosa van?? Makón,a Vàradi ucàban 2012 ben,ösze omlot a szomszedom hàza .nagy kàrokat okozva nekem is.Rokkant vagyok fogyatékos,az eset mijat az én nagy kapumat nem lehet ki nyitni.azbejàraton hivatalosan életveszélyesnek van ntilvànitva.A romos hàznak hàrom(3)tulajdonosa van.Ràjuk semijen törveny nem vonatkozik???,Ez még semmi!! A ball oldali hàz honapok kérdése azis ösze fog omlani Ugy érzem hogy az életem veszélyben van !tehetetlen vagyok.be esik a szobàmba az esö!.kitöl kérjek segitséget?????

Comments are closed.