Hírek Kiemelt hírek

Jó reggelt, Makó!

Baleset történt az M43-as autópályán, folytatódik a járdaprogram, Makó számít a fiatalokra, illetve a fiatalok Makóra és Pitvaros egy különleges gyárat alakítana ki – ezekről is olvashattak a tegnapi napon!

Három sérültje volt annak a balesetnek, amely az M43-as autópályán történt péntek hajnalban. A helyszínelés idejére a sztrádát lezárták. Luxusautót foglaltak le Csanádpalotánál: a több milliós autót az olasz hatóságok körözték. „Makó számít Rád, és Makóra számíthatsz” – hangzott el a Rádió7 reggeli műsorában a héten. Megállíthatatlanul fogy a Jobbik: alig egy hónap alatt több mint negyven Jobbikos alapszervezet oszlatta fel magát vagy vált működésképtelenné.

Kovács Sándor települési képviselő körzetében három utcában valósul meg a járdaprogram az idei esztendőben – 20 millió forintból épül gyalogos út a körzetben. Megkezdődött a társulati tagok kifizetése: mintegy 7200 háztartást érint a városban. A fényképész, aki megörökítette és átörökítette Makó élő történelmét: Homonnai Nándor fényképészre emlékeztek. Ismét kormánymegbízott lett Juhász Tünde. Pitvaros nagy terve: Lázár János országgyűlési képviselővel vitatták meg a település jövőképét. 

Pitvaros egyedülálló gyárat szeretne – Makó Híradó

Lázár János, a térség országgyűlési képviselője Pitvaroson járt testületi ülésen, ahol meghallgatta a település jövőjéről szóló terveket. A munkahelyteremtéssel komolyan foglalkozna a település: egy cukorgyárat szeretnének létrehozni, ahol eritritet állítanának elő. Az elmúlt időszakban számos beruházás valósulhatott meg Pitvaroson: ennek köszönhetően az intézmények energetikai szempontból fejlődtek, például szeptember 1-jén egy felújított és bővített óvoda várja a gyerekeket.

Zoltán napján is marad a hűvös, borongós idő. A nap során Kiszomboron egészségnapot szerveznek: 8 és 16 óra között az makói EFI végez egészségszűréseket. Csanádpalotán rendvédelmi nap lesz. A makói Ifjúsági Színtérben a smink és az ékszerkészítés lesz a középpontban. 16 órától megkezdődik a Múzeumok Éjszakája a József Attila Városi Könyvtárban, Nagylakon pedig 18 órától mozgásra invitálják az embereket. A napot kezdjük a Maroon5 dalával: This Love.