Hírek Kiemelt hírek Színes

Makocino – online te(l)jeskávé

Soros mérgezése, a Jobbik fogyása, brutális bevándorlókrízis, Hosszú Katinka szakítópróbája. Pénteki koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Ártatlanság

Mérgező eszmék.

Soros és elvbarátai mérgezik a társadalmat, ráadásul nem csak képletesen – így a Magyar Hírlap Online.

„Ha a migrációpárti civilek bevándorlást támogató tevékenysége bűncselekmény, akkor azt is büntetni kellene, hogy a drogliberalizációért, a fogyasztás dekriminalizációjáért harcoló szervezetek megtévesztik gyermekeinket, akik ezeknek a szakértőnek tűnő, laza felnőtteknek gyorsan elhiszik, hogy nincs mitől tartaniuk, és a szüleik csak azért ellenzik ártatlan szórakozásukat, mert megragadtak a múlt évszázadban.”

Mérgező eszmék

Álláspont. Soros és elvbarátai mérgezik a társadalmat. És nem csak képletesen A futballeredményeket leszámítva kevés hiteles, csúsztatás nélküli információ található az Index hírportálon, így A balatonfüredi tanulók tömeges kirúgása az orbáni drogpolitika csődje című cikk sem okozhatott meglepetést. Az eszmefuttatást Sárosi Péter, a Jogriporter Alapítvány igazgatója jegyzi.

Padkoptatók

Boszniai bevándorlókrízis.

A Hirado.hu arról ír, drámai állapotokat szül Boszniában a migráció, több ezer illegális bevándorló jut át a határokon, az országnak nincs pénze határőrökre.

„Az év eleje óta mintegy hétezer belépési kísérletet regisztráltak. Ez a szám pedig rohamosan nő. Jelenleg Velika Kladusában a legrosszabb a helyzet. (…) Az út mentén, a parkokban, a város szinte minden pontján lehet találkozni migránsokkal. Jelenleg több százan várakoznak a továbbindulásra. A környéken pedig akár több ezren is lehetnek. A helyiek szerint a migránsok közül egyre kevesebben akarnak táborokba menni, szerintük ugyanis ott rosszak a körülmények. A szabad ég alatt vagy padokon alszanak inkább, a rendőrség hiába küldi el őket, néhány nap múlva újra visszatérnek.”

Pénzhiány miatt nem tudják védeni a határokat Boszniában

A határőrök mellett már rendőrök is védik az ország keleti határszakaszát, ugyanis nincs pénze az országnak további száz határőrre – jelentette ki a boszniai belügyminiszter. Elismerte: így több ezer illegális bevándorló jut át a határokon. A horvátok is hasonló problémával küzdenek.

Tömeg

A Jobbik fogyása.

Új helyzet kezd kirajzolódni: ami a szemünk láttára történik, az nem is pártszakadás, hanem egy az egyben kihúzzák Vona Gábor alól a Jobbikot a radikálisok – állítja az Origo.hu.

„Ezzel párhuzamosan a Toroczkai-féle Mi Hazánk Mozgalom Facebook-oldaláról az derült ki, hogy eddig több százan jelezték irányukba csatlakozási szándékukat. Korábban Ásotthalom polgármestere azt mondta, hogy tömegek, komplett alapszervezetek fogják otthagyni Sneideréket. A Magyar Hírlapnak adott nyilatkozatában a politikus hozzátette, hogy az általa életre hívott mozgalom egy éven belül erősebb lesz, mint a Jobbik.”

Már bujkálnak a Jobbik vezetői: lassan elfogy alóluk a párt

Alighogy az Origo kemény munkával összesítette az áprilisi választás óta a Jobbikból kilépő politikusokat, magukat feloszlató alapszervezeteket, újabb kilépési hullám indult meg. Gyakorlatilag lehetelen követni a távozókat, megszűnő alapszervezeteket, mi mégis megpróbáltuk. Két regionális igazgató, önkormányzati képviselők és alapszervezetek sokasága mondott nemet a Jobbik balra tolódására.

Útvesztő

A bomlás virágai.

A Blikk Online információi szerint újra elindította a válási procedúrát Hosszú Katinka és Shane Tusup, a háromszoros olimpiai bajnok úszónő és amerikai edző-férje immáron hivatalosan is szeretné végleg felbontani a házasságukat.

„A szakítás azonban nem csak az érzelmek terén nehéz, papíron sem könnyű külön utakon folytatni a szakítás után, főleg, hogy becslések szerint 1 milliárd forintos vagyonon kell osztozniuk. – Akár három évig is elhúzódhat egy ilyen bontóper. Ha az anyagiakról sikerül megegyezniük, akkor is eltarthat egy ideig, mire kimondják a válást. A felek nem kötelesek minden tárgyaláson részt venni, a bíró jelöli ki azokat az alkalmakat, amikor meg kell jelenniük, de a legtöbb esetben elég, ha a jogi képviselőjük van ott – nyilatkozta lapunknak dr. Szilágyi Roland ügyvéd.”

Újraindul Hosszú Katinkáék válópere, akár évekig is elhúzódhat

Úgy tudom, Katinka kérelmezte, hogy folytassák a felfüggesztett eljárást. Az ügyvédjével nemrégiben küldték be az iratokat a bíróságra, hogy ne szüneteljen tovább a válóper – mesélte lapunknak a házaspár egyik közeli ismerőse. Mint ismert, az egykori álompár házassága az elmúlt év végén romlott meg, ezt decemberben Hosszú Katinka a közösségi oldalán erősítette meg.