Hírek Makó

„Makó számít Rád, és Makóra számíthatsz”

A Rádió 7 vendége volt Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere, Barna Gábor és Siket Tibor, a Polgármesteri Hivatal munkatársai. A Csipkesor felújításáról, az Ipari parkról és a Makó Számít Rád! ösztöndíjprogramról is szó esett a műsorban – ekkor hangzott el a címben is szereplő mondat a műsorvezetőtől, Égető Gyulától.

A beszélgetés során a Makó számít Rád! ösztöndíjprogram feltételeiről és céljáról is tájékoztatást adott Farkas Éva Erzsébet. A polgármester kiemelte: a szakemberhiány problémát jelent, és ennek megoldására nemcsak a középiskolásokat, hanem a felsőoktatásban lévőknek is indítottak programot. A munkanélküliség az elmúlt négy évben tízről három százalékra csökkent, ezért is fontos itt tartani a hiányszakmákban lévő szakembereket, illetve a fiatalokat megszólítani.

A fejlesztések kapcsán szóba került a térség országgyűlési képviselője, Lázár János is, akire számít a makói önkormányzat. A műsorvezető kérdésére Farkas Éva Erzsébet elmondta: emberi, politikusi hozzáállásával az infrastrukturális fejlesztések mellett segített a társadalmi-közösségi élet fejlesztésében, a makói értékek kiszélesítésében, értékek visszahozásában, amelyek az utóbbi 20 évben elfojtásra kerültek. A polgármester továbbá kiemelte, hogy számára az egyik legfontosabb támogatása a Csongrád-Csanád megyenévvé történő változtatása, amely a város és a térség történelmi méltóságát adja vissza – Lázár János munkásságát “történelmi léptékűnek” nevezte.

Jövő héten kerül sor a Csipkesor felújításának kivitelezési szerződésének aláírására, melyet követően megkezdődnek a munkálatok. Nemcsak a földszinten található üzletek újulnak meg, hanem az épület környezete is: a sétány és a zöldfelület is megújul. Az épülethez napelemek is tartoznak majd, amelyek a LED-es világítást látják majd el. A fejlesztés célja, hogy a belvárosi rehabilitáció részeként a Csipkesor is bekapcsolódjon a város turisztikai vérkeringésébe – hangzott el a beszélgetésben.

 

Borítókép: Facebook / Farkas Éva Erzsébet