Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Jó reggelt, Makó!

Októberre elkészülhetnek a honvédi bérlakások, a múzeum fűtésrendszere is megújul a nyári karbantartás során, elindult a járdaprogram, a turizmusra építene Nagyér és Ambrózfalva – a tegnapi nap legfontosabb hírei mellett pedig programot is ajánlunk önöknek mára!

Gőzerővel zajlik a Honvéd-program keretén belül a szociális bérlakások felújítása. A csütörtöki bejáráson már jól látszódott, hogyan fognak a renovált ingatlanok kinézni. Hamarosan megkezdődnek az önkormányzati fenntartású intézmények, cégek nyári karbantartási munkálatai: a múzeumban a fűtésrendszer fog megújulni, de a bölcsődében, az óvodákban és a sportcsarnokban is lesznek látványos és hasznos újítások. Kezdetét vette az idei járdaprogram: a „kis” Batthyány utcában olyan gyalogos út újul meg, amelyet egykor lakók készítettek – közel 40 évvel ezelőtt. Rendkívüli testületi ülésre invitálta Lázár János országgyűlési képviselőt a nagyéri és az ambrózfalvi önkormányzat. A település vezetői elmondták, a turizmusra szeretnének építeni.

Elvitték a kulcsot, majd jogosítvány nélkül kocsikáztak a makói fiatalok: többen is kipróbálták képességeiket a volán mögött, de messzebbre csak egyikük jutott. Több mint kétezer-ötszázan tekintették meg a Variációk hat lábra című kiállítást a makói József Attila Múzeumban; 1500 hátrányos helyzetű diáknak nem kellett belépőt váltania, sőt még az utazásért sem kellett fizetniük – ennek az árát egy uniós pályázat fedezte.

A makói múzeum is rengeteg színes programmal készül a Múzeumok éjszakájára szombaton. A programsorozat nyitóelemeként megemlékeznek Makó leghíresebb fényképészéről, Homonnai Nándorról is. Kemény napot tartanak Nagylakon: pénteken este 6-kor bemelegítő kerékpártúrával kezdődik a Mozgás Éjszakája programsorozat. A makóiakat pedig a Szent István Király Plébánia és a Szirbik Miklós Egyesület invitálja kerékpártúrára holnap este.

A mai napot a Beatles dalával indítjuk: