Hírek Kiemelt hírek Makó

Az 1. választókerületben is folyik a járdaprogram

Kovács Sándor települési képviselő körzetében három utcában valósul meg a járdaprogram az idei esztendőben. A közel 20 millió forintos beruházásból az Almási, a Justh Gyula és az Üstökös utcában épül gyalogos út.

Kovács Sándor települési képviselő a várost kerékpárral járja, így jól ismeri Makó útjait és járdáit. Ezért is tudott három olyan utcát ajánlani, ahol szükséges volt új gyalogos út elkészítésére. A tavalyi évhez hasonlóan idén is a város költségvetéséből valósulhat meg a beruházás, választókerületenként 20 millió forintból. Az 1. választókerületben az Almási utca páratlan oldala – a Bánát és Sírkert utca közötti szakasza -, a Justh Gyula utca páros oldala – az Attila és Vásárhelyi utca közti rész -, illetve az Üstökös utca páratlan oldala – Árvíz és Felszabadulás utca között – kap új térköves járdát.

Kovács Sándor képviselő hangsúlyozta: még így is nagyon sok helyen lenne szükség a járdaprogram folytatására, többek között olyan stratégiai útvonalon, mint a Kálvária utcában és a Szegedi utcában, a „Sárgaházak” és Bartók iskola előtti részeken. Azonban a Justh Gyula utcában is fontos volt, hogy elkészüljön egy új gyalogos út. Gazdag Sándor 15 éve lakik az utcában, így tudja, milyen volt az egykori járda.

– Elég forgalmas ez az utca, ezért is örülünk, hogy új járdát kapunk. Sok gyerek erre jár az iskolába is. Előttünk egy nagy fa gyökere felnyomta teljesen az utat, ezt magam nem tudtam volna megoldani – fogalmazott a lakó. – Láttam, hogy jó alapot csináltak, majd látjuk, milyen lesz.

A kivitelezést a VKÉZ Építő és Szolgáltató Bt. végzi. Varga Zsolt, a cég ügyvezetője elmondta, a 177 méter és 150 centi széles hosszú Justh Gyula utcai szakasz munkálatait múlt héten kezdték meg. Ez az első olyan városi projekt, amelyben a makói vállalkozó részt vehet.