Hírek Kiemelt hírek Makó

Októberre elkészülhetnek a honvédi bérlakások

Gőzerővel zajlik a Honvéd-program keretén belül a szociális bérlakások felújítása. A csütörtöki bejáráson már jól látszódott, hogyan fognak a renovált ingatlanok kinézni. Várhatóan, már októberben visszaköltözhetnek a családok.

A Berzsenyi utcában három önkormányzati bérlakás újulhat meg a Honvéd-programnak köszönhetően. A felújítás jó ütemben halad: Silye Zoltán, a Silye és Fiai Kft. ügyvezetője elmondta, a bontási munkálatokkal már teljesen kész vannak az ingatlanokban, a belső kivitelezésben megtörtént az alapcsövezés, a belső és gépészeti szerelések, illetve két háznál a külső hőszigetelés is megvalósult és a kéményeket is újjáépítették.

– A belső munkálatokban már csak a hidegburkolás, festések, majd utána a szerelvényezések vannak hátra. Szeretnénk ezt a három házat egy hónapon belül átadni – fogalmazott az ügyvezető. A Paizs utcában is dolgoznak, illetve a Wlassich utcában az új ház alapja már elkészült.

Farkas Éva Erzsébet polgármester hangsúlyozta: nemcsak ingatlanok újulnak meg a Honvéd-projekt keretén belül, hanem infrastrukturális fejlődés is várható, amely a városrészben igen elmaradott. A város első embere hozzátette, továbbá a lakosság várja, hogy megújuljon a csatornahálózat, illetve hogy új utak is készüljenek. A Honvéd-programon túl járdaprogram indul és a Tulipán utcai orvosi rendelő felújítása is várható.

navigate_before
navigate_next

Sánta Sándor települési képviselő kiemelte, a leszakadt városrészért 20 évig harcolt, de a polgármester mellett Lázár János országgyűlési képviselőnek és Orbán Viktor miniszterelnöknek köszönhetően megvalósulhat a fejlődés. Bár a munka még így is rengeteg, már ezt is örömmel veszi mind a képviselő, mind a lakosság – foglalta össze gondolatait Sánta Sándor.