Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Jó reggelt, Makó!

Kezdők is részt vesznek a múzeum angol táborában, ősszel nyithatja meg kapuit a makói levéltár, a vitéz apátfalviak előtt tisztelegtek, lassan visszatér az élet Csanádpalotára – tekintse át velünk röviden legfontosabb híreinket!

Június 18. és 22. között a József Attila Városi Múzeumban angol tábort tartanak a gyerekeknek. A csoportban vannak olyanok, akik most ismerkednek meg a nyelvvel, de persze haladók is részt vesznek az egyhetes elfoglaltságon. Ősszel, a levéltári napok keretein belül nyílhat meg a makói levéltár – számolt be róla Farkas Éva Erzsébet polgármester Facebook-oldalán.

A vitéz apátfalviak előtt tisztelegtek: arra a 40 civil áldozatra emlékeztek szerda délután a településen, akik az ellenállás miatt mártírhalált haltak 1919-ben. Újra utcafórumokon számol be Csanádpalota helyzetéről a lakosságnak Nyergesné Kovács Erzsébet, ahol elhangzott, az adósságrendezési eljárás végével stabillá vált a település működése.

Nem mindennapi játékos programok részesei voltak tegnap az ópusztaszeri otthon vállalkozó kedvű lakói: többek közt emberrel való talicskázásban és hulahopp karikázásban tették próbára ügyességüket. Élete egyik legboldogabb napjának nevezte a tegnapit Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott kedden kinevezett új szövetségi kapitánya. Az üzlet biztonsági személyzete buktattatta le azt a tolvajt Szegeden, aki egy cipóba rejtette a lopott telefont.

Igazi meleg, nyári idővel kezdődik a csillagászati nyár: ma 33 Celsius-fok is lehet, péntektől azonban csapadékosabb és hűvösebb időjárás várható. A hamar érkező meleg a mezőgazdaságra is nagy hatással van: már június végén lesz hazai görögdinnye.

Elfogadta az Országgyűlés a kormány “Stop Soros” törvénycsomagját, amely alapján büntető törvénykönyvi (Btk.) tényállás lesz az illegális bevándorlás elősegítése, támogatása. Erősen megosztja a Jobbik szimpatizánsokat a pár éve elkezdődött néppártosodás, a szavazótáboruk közel fele a radikális vonalat vinné tovább, míg a másik fele a néppártosodást támogatja.

A mai napot a 6 Oscar-díjat nyert Kaliforniai álom dalával indítjuk!