Hírek Sport

Hátrányos helyzetű iskoláknak adományozott a Tisza SE

Több mint negyven tanárnak tartott alapfokú képzést a szegedi Tisza SE a tollaslabdázásról, akik így magabiztos tudással oktathatják a sportágat az intézményeikben. Emellett egy EU-s pályázatnak köszönhetően tizenöt hátrányos helyzetű iskolát segített az egyesület felszerelésekkel, valamint beindította a www.badmintonplus.eu szakportált a sportág kedvelői részére.

 Sikeresen zárta le több mint másfél éven keresztül zajló projektjét a szegedi Tisza SE: az egyesület egy szlovén és egy horvát klubbal közösen, az Európai Unió támogatásával, egy Erasmus+ pályázat segítségével népszerűsítette a tollaslabdát – erről Németh István projektvezető beszélt a szegedi klub vezetésével végigvitt program záróeseményén.

 A projekt szakmai irányítója az indonéz mesteredző, Didi Purwanto volt, főszervezőként pedig Pápai Miklós dolgozott. Munkájuknak köszönhetően kimagasló arányban sikerült önkénteseket bevonni a programba, így negyvennél is több tanár kapott olyan alapfokú képzést, amely segítségével iskolájukban minőségi módon oktathatnak tollaslabdát a jövőben. Emellett tizenöt hátrányos helyzetű iskolát látott el sportági eszközökkel az egyesület, így a segítségükkel olyan helyekre is jutott felszerelés, ahol korábban nem volt tollaslabda.

 Elindították az ingyenesen használható, háromnyelvű www.badmintonplus.eu tollaslabdaportált is, amelyet hamar használni kezdtek a sportágban játszó és dolgozó edzők, testnevelők, játékosok. Az oldalon megtalálható kvízek kitöltésével bárki elsajátíthatja a tollaslabda legfontosabb elemeit, emellett pedig pont- és jutalomrendszer ösztönzi a portálhasználatot, ahol a sportággal kapcsolatos videók és olvasnivalók tömege található.

 A portál különlegessége, hogy mindenki számára nyitott, folyamatosan fejlesztik, bárki csatlakozhat. Németh István elmondta, az ötlet már most annyira bevált, hogy más sportágak vezetői is érdeklődtek a honlap felhasználása felől.