Hírek Kiemelt hírek Makó

Egykor a lakók, most szakemberek építenek járdát

A makói városvezetés 160 millió forintot különített el az idei költségvetésből járdaépítésre – a beruházás 27 utcát érint. A munkálatok megkezdődtek: a „kis” Batthyány utcában olyan gyalogos út újul meg, amelyet egykor lakók készítettek – közel 40 évvel ezelőtt.

Ahogy már tavaly, idén is járdaprogramot indított a makói városvezetés. A 2018-as évben erre a célra 160 millió forintot különített el, amelyből 27 utcában építhetnek járdát. Most is helyi vállalkozókat kértek fel a beruházás megvalósítására. A SAPI-VILL Bt. a „kis” Batthyány, a Kálvin, a Liget, Új és a Gőzmalom utcában fog építkezni. Mészáros Istvántól, a cég ügyvezetőjétől megtudtuk: a Batthyány utcában hétfőn kezdek meg a munkát. Ezen a szakaszon körülbelül 1200 négyzetméternyi gyalogutat készítenek, színes térkőből.

Csorba Ferenc örömmel vette, hogy új járdát kapnak. Mint elmondta, egykor még a lakók saját kezükkel tették le a köveket, amelyeket a város adott nekik még az 1970-es években. A munkálatok nem zavarják a lakókat.

– Ez az új járda megkönnyíti az életünket, hiszen sokkal egyszerűbb lesz takarítani is. Szerintem a ház értékét is növeli – fogalmazott Feri bácsi. Toldi János települési képviselő elmondta, a „kis” Batthyány utca már a rendszerváltás óta vár az új járdára. Körzetében a leghosszabb szakaszt a Tisza utca kapja: ott most fognak új gyalogutat kialakítani.