Kiemelt hírek Makó

2506-an voltak kíváncsiak hat hét alatt Makón az óriás hatlábúakra

Több mint kétezer-ötszázan tekintették meg a Variációk hat lábra című kiállítást a makói József Attila Múzeumban. 1500 hátrányos helyzetű diáknak nem kellett belépőt váltania, sőt még az utazásért sem kellett fizetniük – ennek az árát egy uniós pályázat fedezte.

Nagyszámú látogatót vonzott a Magyar Természettudományi Múzeum különféle rovarfajokat, ízeltlábúakat bemutató gyűjteménye. A vándorkiállításon preparált rovarok és többszörösére felnagyított rovar-makettek is várták a gyerekeket és felnőtteket, játékosan bevezetve őket az ízeltlábúak sokszínű világába. Eközben az egyes fajokhoz fűződő legendákkal és kultúrtörténeti érdekességekkel is megismerkedhettek a látogatók. A kiállítás a szó szoros értelmében ízekre szedte az ízeltlábúakat, mindemellett egy izgalmas utazást is jelentett egy olyan birodalomba, amelynek lakói sokunk számára ismeretlenek és éppen ezért sok érdekes meglepetést tartogattak.

Az interaktív tárlatot a hat hét alatt összesen 2506 fő tekintette meg, ebből 50 csoportos látogató volt, akik a tárlatvezetésen túl múzeumi foglalkozásokon is részt vehettek.

Ez a vándorkiállítás Makóra egy Európai Uniós pályázaton keresztül érkezhetett meg, s legfőbb célja a természet és környezetvédelem fontosságának hangsúlyozása volt. A projektnek köszönhetően közel 1500 hátrányos helyzetű diák ingyenesen tekinthette meg a tárlatot, illetve vehetett részt különféle múzeumpedagógiai foglalkozásokon, sőt az utazásért sem kellett fizetniük.

A különleges rovarvilágot bemutató tárlatra már senki sem igyekezzen, azt a múlt héten bezárták – tudtuk meg Szikszai Zsuzsanna múzeumigazgatótól.