Június 18. és 22. között a József Attila Városi Múzeumban angol tábort tartanak a gyerekeknek. A csoportban vannak olyanok, akik most ismerkednek meg a nyelvvel, de persze haladók is részt vesznek az egyhetes elfoglaltságon.

Az időjárással, évszakokkal és állatokkal is megismerkedtek már azok a gyerekek, akik részt vesznek József Attila Városi Múzeum angol nyelvi táborában. A 20 fős csoportban vannak kezdők, illetve olyanok is, akik már évek óta tanulják az idegen nyelvet. Almási Máté, a SZIGNUM 7. osztályos tanulója is ilyen: amióta általános iskolás, azóta az angol nyelvet tanulja. Máté elárulta, már volt olyan helyzet, amikor jól jött, hogy tud angolul.

Hajdu Ildikó angoltanár elmondta, megpróbál olyan foglalkozásokat összeállítani, amelyben az összes korosztály részt tud venni. Az első alkalommal megrendezett táborban a kommunikáció a lényeg, de persze a játékos feladatok is a foglalkozások részei.

– Egészen eltérő tudásszinten vannak a gyerekek. Van nagycsoportos óvodásunk, aki soha nem tanulta a nyelvet, csak a legeslegalapvetőbb szókinccsel rendelkezik, illetve néhány illedelmességi formulát ismer. Vannak komoly kálvinos és szignumos angolos korosztály is, akiknek jelentős tudások van – tette hozzá a tanár.

Ebben a hónapban is számos táborral várja a múzeum a gyerekeket. Többek között lesz  kézműves, fényképész, honismereti és régészeti tábor is az intézményben. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest