Hírek Kiemelt hírek Makó

Lakossági összefogással takarítana a DK a Bajcsyn

A lakótelepen komoly károkat okoztak a viharok, és önkényuralmi jelképek is több helyen a falra vannak fújva. A helyi szervezet ezért csinálna önkéntes takarítást.

– A lakosokat is bevonva szeretnénk egy önkéntes akciót szervezni, hogy egy kicsit szebbé tegyük a lakótelepet – mondta el portálunknak Nagy Máté a Bajcsy-lakótelepen.

A DK helyi szervezetének elnökségi tagja is itt él, a lakosokkal beszélve jutottak arra, hogy szükség lenne egy ilyen kezdeményezésre, amiben szerinte több szülő is részt venne.

– Azok, akik megkerestek engem, jelezték, hogy szívesen részt vennének benne. Nyilván nem ők azok, akik a szemetet eldobálják, sok fiatal itt „alapozik” az esti bulikra, ebből is adódhat a probléma, a szülőket, akik lehozzák játszani a gyerekeket, őket zavarja a környezet – véli Nagy Máté.

Mucsi Tamástól megtudtuk, hasonló akciójuk volt már itt korábban, akkor önkényuralmi jelképeket festettek le a falakról.

– Hozunk festéket, lefestjük a horogkereszteket, összeszedjük a szemetet, ha szükséges, akkor kigazoljuk a virágoskerteket – mondja a párt választókerületi elnöke, hozzátéve, hogy a kezdeményezésük ötletével a körzet képviselőjét, Toldi Jánost is szeretnék bevonni.

A képviselő portálunknak elmondta, várja a megkeresést, hogy egyeztessenek a részletekről.