Még nem bontottak zászlót sem, de nagy tervek már vannak. Ügynöklista feloldását követelik, nekimennek a Jobbik kommunikációs igazgatójának. Időközben a párt soproni szervezete is feloszlott.

Alulról építkező mozgalomhoz méltóan máris itt az első akció két alapító tagunktól, Pongrátz András 56-os szabadságharcostól és Novák Elődtől: Követeljük a 2060-ig titkosított ügynöklisták feloldását, a kommunista vezetők elszámoltatását és kitiltásukat a közéletből, valamint a kommunista luxusnyugdíjak megvonását. – írja Toroczkai László a közösségi oldalán.

Az ásotthalmi polgármester azt is hozzátette: az elsikkasztott rendszerváltással kezdik, aztán jöhet a többi, rendet tesznek a rothadt politikai közéletben.

A Ripost információ szerint Toroczkaiék a Jobbikon belül is találtak „ügynököt”, kikérik az iratokat az állambiztonsági levéltárból a párt kommunikációs igazgatójáról. A Jobbik elnökválasztó kongresszusán az ásotthalmi polgármester arról beszélt, a párt első számú árulójának Radnai Lászlót tartja, aki „feladatot teljesít”. Toroczkai és emberei “sarokba akarják szorítani, le akarják leplezni Radnait”, akinek tevékenységéről tudomásuk szerint “tekintélyes aktát őriznek” az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában.

A lap hozzáteszi: Radnai László a rendszerváltás előtt “elképesztő karriert futott be a kommunista titkosszolgálat egyik közismert fedőszervezetében, a Chemolimpex nevű külkereskedelmi cégben”, majd néhány év elteltével felbukkant a Jobbiknál, és a pártban “tűzzel-vassal üldözte a nemzeti érzelmű jobbikosokat”.

Időközben tovább folytatódik a párt helyi szervezeteinek feloszlása, a Jobbik összes soproni tagja kilépett a pártból, így a városi pártszervezet megszűnt. Gőbl Gábor és Bendes Zoltán azt írták egy közleményben, a Jobbik helyi szervezetét tíz évvel ezelőtt alapították, az utolsó másfél évben azonban a párt politikája messzire került a tagok meggyőződésétől.

A tagok száma előbb lecsökkent, 2016 után pedig már senki sem akart a “népfrontossá váló” Jobbik tagja lenni Sopronba – írták. A két képviselő közleményében kifogásolta, hogy Vona Gábor korábbi pártelnök lemondása után kijelölte utódait, valamint azt is, hogy a Vona Gábor nem határolódott el a nevében Toroczkai László volt alelnök lejáratására létrehozott weblaptól sem.

A Jobbikból kilépők a jövőben a saját értékrendjükkel egybevágó politikai érdekképviselet megteremtéséért fáradoznak majd, és bizakodva tekintenek az Ásotthalmon zászlót bontó Mi Hazánk Mozgalom felé – olvasható a közleményben. A képviselők a továbbiakban függetlenként vesznek részt a soproni közgyűlés munkájában – tették hozzá.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest