Az Ügyrendi és Pénzügyi Bizottság döntése alapján a Bodrogi Bau Kft. végezheti el a beruházást. Hamarosan sor kerülhet a szerződés aláírására is.

Pénteken ült össze rendkívüli ülésre az Ügyrendi és Pénzügyi Bizottság, amelyen a Megújuló Csipkesor beruházásra a Bodrogi Bau Kft. 264 millió forintos ajánlatát fogadták el. A kivitelező a beruházásra 37 hónapos jótállást vállal.

A közbeszerzési eljárásban bírálati szempontként a legjobb ár-érték arányt képviselő ajánlat került meghatározásra, két cég jelentkezett, a másik az M-COLOR 2009 Kft. volt 283 millió forintos ajánlattal.

A felújítás most csak a földszinti üzletsort érinti – ez önkormányzati tulajdonban van, míg a felettük lévő lakások magántulajdonban -, itt azonban jelentős átalakítások lesznek, nem csak a külsőben, hanem az energetikai felújítás tekintetében is, ami jelentős költségcsökkenést eredményez.

A 100 %-ban uniós támogatottságú pályázatban az üzlethelyiségek előtt árkádokat, korzót is kialakítanak, a zöldfelületet növelnék, illetve annak öntözőrendszerét korszerűsítenék és pihenő pavilonok is lesznek. Emellett kerékpártárolókat helyeznének ki és kerékpárútvonalat festenének fel, hogy elválasszák a biciklisek és a gyalogosok közlekedését.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest