Varga Andrásné Simon Annát köszöntötték Apátfalván 90. születésnapja alkalmából. Annuska néni világ életében dolgozott, ez éltette. Gyerekként még a házépítésben is segített édesapjának. 

1928. június 17-én született Apátfalván Varga Andrásné Simon Anna. Annuska néni tősgyökeres apátfalvi és elmondása szerint a munka éltette. 

– Világ életemben rengeteget dolgoztam, de sajnos 1972-ben leszázalékoltak, aztán a szemem is megromlott, ezért alig látok. Mostanság nagyon keveset tudok tenni és ez nagyon zavar – árulta el az ünnepelt. Szerinte a hosszú élet titka az lehet, ha az ember tesz-vesz, de nem lustálkodik. 12 éves volt, amikor édesapjának a házépítésben segített. – Édesapám állt a létre legfelső fokán, én meg dobáltam neki fel a nagy agyaggolyókat, mert épp házfalat tapasztott. Két évvel később pedig már a földeken dolgoztam. Eleinte csak az ebédet hordtam ki, aztán megtanították, hogyan kell markot szedni és kévét kötni.

Annuska néninek három gyermeke született, illetve hat unokája és három dédunokája is van. Elmondta, mivel a család nagy része Apátfalván él, így sűrűn látogatják és segítenek is neki. A napjai főleg pihenéssel telik, de amíg jól látott, szívesen kötött és varrt. 

Az ünnepeltet Szekeres Ferenc polgármester és Kiszely Jánosné települési képviselő köszöntötte. Annuska néni nemcsak hatalmas ajándékkosarat kapott, hanem Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő emléklapját is. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest