Hírek Színes

Makocino – online te(l)jeskávé

Újjászerveződő uniós értékvédelem, rejtélyes szocialista bál, a metálzene halála, Nyári Dia csábító gömbölyödése. Vasárnapi koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

MH-lapszemle

Teher

Uniós értékvédelem.

Többek szerint alakul az olasz–osztrák–német-tengely az unióban, és a V4-ek segítségével új korszak kezdődhet a bevándorlás kezelésében – elemzi a Hirado.hu.

„Deák Dániel politológus (…) elmondta, az olasz kormány osztja a magyar álláspontot a bevándorláspolitikában, hiszen minél előbb kitoloncolnák a bevándorlókat – az elmúlt évek során az országba ugyanis nagyjából 600 ezer migráns érkezett. Hozzátette, a Századvég Alapítvány kutatásai is azt mutatják, hogy a Nyugat-Európai országok társadalmai érzik, hogy ez gazdaságilag és társadalmilag megterhelő, és az uniós értékeket is veszélyeztetik. Megjegyezte, ezt a problémát a kvóta bevezetésével oldanák meg, amivel a kelet-európai országokba vinnék át a migránsokat.”

Politikai feszültségek Nyugat-Európában a migráció miatt

Többek szerint alakul az olasz-osztrák-német tengely az Unióban, és a V4-ek segítségével új korszak kezdődhet a bevándorlás kezelésében. Bár – azt is lehet látni -, hogy az Európai Bizottság és sok nyugati politikus még mindig ragaszkodna a bevándorló-barát megoldásokhoz és például a kötelező kvótákhoz.

Bál

Szocialista rejtélyek.

Ahogy azt már az elmúlt hónapokban megszokhattuk, az MSZP-sek most is csak egymás legyilkolásával vannak elfoglalva – vezeti fel a párt vasárnapi tisztújítását az Origo.hu.

„A párton belül népszerű Kunhalmi valamilyen rejtélyes – talán csak szocialista logikával érthető – oknál fogva az utolsó pillanatban visszalépett. Azonban a szociknak ezt sem sikerült szépen csinálni, hiszen Kunhalmi egyik jelöltet sem támogatta visszalépésével, hanem rábízta a mögötte álló küldöttekre a döntést. Egy szó, mint száz, az MSZP háza táján mindig áll a bál, csak időközben épp a választópolgárok támogatása tűnt el mögülük.”

Vasárnap tartja tisztújítását a kaotikus állapotban lévő MSZP

Az MSZP vasárnap tartja tisztújító kongresszusát, amelyet azért kellett összehívni, mert az eddigi elnökség, élén Molnár Gyulával, már az ellenzék számára katasztrofális vereséget hozó április 8-i választás éjszakáján lemondott. Az új elnökségnek nem lesz könnyű dolga, mert a párt háza tája csak belső botrányoktól és a szövetségesek hátba támadásától volt hangos az elmúlt időszakban.

Pocak

Árulkodó sztárfotó.

Szépen gömbölyödik a pocakja Nyári Diának, a Barátok Közt egykori szereplőjének – így a Blikk Online.

„A színésznő a Joy Gálán fotózkodott párjával, a képet pedig Instagram-oldalán osztotta meg rajongóival. Dia egy olyan pink ruhában állt a kamerák elé, amelyen jól kivehető kerekded pocakja. A rajongók bizonyára kíváncsiak, mikor jön világra a fiatal színésznő gyermeke.”

Szépen gömbölyödik a várandós Nyári Dia pocakja – fotó

A színésznő a Joy Gálán fotózkodott párjával, a képet pedig Instagram-oldalán osztotta meg rajongóival. Dia egy olyan pink ruhában állt a kamerák elé, amelyen jól kivehető kerekded pocakja. A rajongók bizonyára kíváncsiak, mikor jön világra a fiatal színésznő gyermeke.

Metálmocsár

A lázadás halála.

A Zoom.hu állítása szerint a metálzene nagyszínpadokra is bedobható része gyakorlatilag meghalt, és már csak a maradékból élnek az kifejezetten ebben utazó fesztiválok.

„A Rockmaraton főszervezője, Varga Zoltán (…) szerint a metál, punk és társai haldoklásának leginkább a kiüresedés az oka: – Az elmúlt 15 évben nem érkezett olyan punkzenekar, ami bármit is mondana, a fiatalok számára meg elfogynak ezek a szubkulturális közegek. Nem alap a lázadás és a többiekkel való szembe helyezkedés, a metálnak és a punknak meg ez az alapvető eleme, ezért is dühösek ezek a zenék.”

Most akkor tényleg meghalt volna a metál?

Most akkor tényleg meghalt volna a metál? Sokmindenről szólnak a 2010-es évek zenéi, a hiphop végső felvirágzásától egészen a DJ-k térhódításáig, de egyelőre az biztos, hogy a gitárzene az évtized nagy vesztese.