Belföld Hírek Színes

Visszatért az ország medvéje hazánkba

Még szerdán engedték szabadon az országot látott medvét, akit Sándorfalvánál fogtak el és napokig a Szegedi Vadasparkban lakott. Azonban, hiába vitték vissza természetes lakhelyére a nőstényt: nemcsak megszabadult a nyomkövetőjétől, hanem vissza is tért Magyarországra!

Megszabadult a nyomkövető nyakörvtől a szlovák-magyar határ mellett szerdán elengedett medve, amely az elmúlt hetekben bejárta az országot – tájékoztatta a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság pénteken az MTI-t. A szabadon engedése előtt a Bükki és az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei egyedi azonosításra alkalmas eszközökkel látták el az állatot – olvasható a közleményben. Úgy folytatták: ezek közül az egyik egy nyomkövető nyakörv volt. Közölték: a medvén már nincs rajta a nyomkövető, de a nyomait figyelemmel kísérik a két nemzeti park igazgatóság szakemberei és a természetvédelmi őrszolgálat munkatársai.

Azonban, nemcsak a nyomkövetőtől szabadult meg a mackó, hanem visszatért Magyarországra is. Nemrégiben töltöttek fel egy videót a Borsod megyei Sajókeresztúrról, ahogy éppen elszalad a jószág a főtéren.