Hírek Kiemelt hírek Makó

Kinyithat a makói strand

Megfelelő minősítést kapott a Marosból vett mindkét vízminta, így nincs akadálya annak, hogy kinyisson a Maros Kalandpart Strandfürdő. Pénteken már nagy munkában voltak: lehelyezték a vízbe vezető lépcsőt, illetve a Kalandpart elemeit is ellenőrizték.

Akár már ma is fürdőzni lehet a Marosban, aki nem fél a hideg víztől: ahogy korábban beszámoltunk róla, a strandszezon előtt két alkalommal vesznek mintát a folyóból és ha mindkétszer a megfelelő eredményt hoz a vizsgálat, kinyithat a szabadstrand – ezt a fürdőzők védelmének és a balesetek megelőzésének érdekében tették. A Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi és Élelmiszerlánc-biztonsági Főosztály közleményéből kiderült, a Laboratóriumi Osztály által elvégzett bakteriológiai vizsgálatok megfeleltek a követelményeknek, így már péntek délután kinyithatott a fürdő. A hírt Nagy Nándor, a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. vezetője is megerősítette.

Így pénteken munkába kezdtek a strand területén: többek között a vízbe bekerült a lépcső, bóják segítségével kijelölték a fürdőhelyet, terepet rendeztek és a Kalandpart elemeit is átvizsgálták, letakarították. A Maros Kalandpart Strandfürdő hétköznaponként 14 és 19 óra között, míg hétvégén 10 és 19 óra között várja a vendégeket.