Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Jó reggelt, Makó!

Folytatódtak a pedagógusköszöntések a városban, fitten zárta a tanévet a SZIGNUM, tűzoltósági és rendőri bemutatókkal kápráztatták el a gyerekeket Apátfalván – tekintse át velünk röviden legfontosabb híreinket! 

A tegnapi napon folytatódtak a pedagógusköszöntések: a Makói Katolikus Általános Iskola és Óvoda óvodapedagógusait és pedagógusait és a makói pedagógiai szakszolgálat tanárait is díjazták. A 11. SZIGNUM nap már a foci vb jegyében is telt; a Freestyle bemutató mellett megrendezésre került a hagyományos tanár-diák meccs is. A következő tanévtől új igazgatója lesz a Szent István Egyházi Általános Iskolának: Tóth Ákos vezeti majd az intézményt.

Egy határon át nyúló pályázatnak köszönhetően rendvédelmi napot tartottak Apátfalván: különböző tűzoltósági és rendőri bemutatókkal kápráztatták el a gyerekeket, a Hagyományőrző Tüzérség jóvoltából egy 1848-as ágyú is megdörrent. Királyhegyesen Majoros Róbert, Marton Gergely és Totobé Áron makói erőemelők nyílt napot tartottak az óvodásoknak és iskolásoknak csütörtök délelőtt. 

A labdarúgó-világbajnokság kapcsán többek között arról kérdeztük a makói futballistákat, hogy fogják-e követni a mérkőzéseket és ha igen, kinek szurkolnak majd. A brazilok pedig magyar találmánnyal edzenek: annyira megtetszett nekik a TeqBall, hogy a világbajnokságon is használják az asztalitenisz és a lábtengó keresztezéséből született sporteszközt.

Újabb táborokat hirdetett meg a József Attila Városi Könyvtár és Múzeum a nagy érdeklődésre való tekintettel: fazekas, kistakács és nemezelős tábor is várja majd a gyermekeket júliusban és augusztusban.

A szombatot pedig az Abba dalával indítjuk!