Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Az évfolyam, akik 8 évig jók voltak

Három végzős osztályt búcsúztattak el a Kálvin Téri Református Általános Iskolából szombat délelőtt. Almási Pál, az intézmény igazgatója ünnepi beszédében kiemelte: ez az évfolyam volt az, aki 8 éven át jó volt, még az utolsó hetekben is önmaguk maradtak.

Egy új fejezet kezdődik a Kálvin Téri Református Általános Iskola végzősei számára is: a nyolcadik osztályosok a jövő tanévet már új intézményben, de akár új városban kezdik meg. Bár sokan maradnak még osztálytársak, az utolsó együtt töltött percekben is fénykép formájában örökítették meg a pillanatokat és könnyek között búcsúztak el egymástól, tanárjaiktól.

Kondrát Zoltán lelkész is elköszönt a diákoktól. Egy bibliai alapigével indította útra őket: igyekezzenek a szívükkel átszűrni a jót és a rosszat, mivel a szívből indul ki az élet és őrizzék meg a szívüket, amilyen most is. Almási Pál igazgató is kiemelte, a közel 80 végzős nyolc éven át voltak jók, nem változtak meg – még az utolsó napokban sem.

Ahogy az elmúlt években, idén is átadták az Oros-díjat a legsokoldalúbb diák számára. Most a 8.M osztályos Beinschroth Ninett vehette át Orosné Spák Hedvigtől, a Kálvin egykori pedagógusától. Ninett jövőre a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumba fog járni, matematikai-fizika szakra.

– Rengeteg barátot gyűjtöttem össze a 8 év alatt. Most olyan kettős érzések töltenek el, mivel szívesen itt maradnék a többiekkel, de ugyanakkor várom is az újat. Nagyon örültem, hogy én vehettem át a díjat, mindenkinek köszönöm – mondta Ninett. A kislány számos országos és nemzetközi matematikai versenyen vett részt, nyáron pedig egy matematika táborba is meghívást kapott. – Ötödik osztály óta fuvolázok a Bartókban, előtte furulyáztam. Nem is igazán tudom, hogy van időm mindenre, de például TV-t nem is nézek.

navigate_before
navigate_next