A Makói Katolikus Általános Iskola és Óvoda óvodapedagógusait és pedagógusait köszöntötte Farkas Éva Erzsébet polgármester és Urbancsok Zsolt, a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány kuratóriumi tagja. A szakemberek már több évtizede vannak ezen a pályán, ezt köszönték meg a pedagógusnap alkalmából.

Már hagyománynak számít, hogy június első napjaiban, pedagógusnap alkalmából a város oktatási intézményéiben tanító óvodapedagógusok, tanárok és segítő szakemberek munkáját díjazzák, ismerik el. Péntek délután a Makói Katolikus Általános Iskola és Óvodában járt Farkas Éva Erzsébet polgármester és Urbancsok Zsolt, a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány kuratóriumi tagja.

Ebben a tanévben Nagy Mária igazgató négy szakembert javasolt az alapítványnak: Hősné Lovas Évát, dr. Kocsubéné Bökfi Évát, Ankesné Juhász Ilonát és Kovács Enikőt. Ankesné Juhász Ilona a Zrínyi utcai tagintézményben dolgozik immáron három és fél évtizede.

– Anyukámnak nagyon jó pedagógusi vénája volt annak ellenére, hogy nem ebben a világban dolgozott, de mégis olyan érzékkel foglalkozott a gyerekekkel. Nagyon sok kisgyerek volt a családban, akikkel általában én foglalkoztam velük, amelyet nagyon is szerettem. Nagyon jól megtalálom az idegen lurkókkal a hangot – fogalmazott Ilona. Ebben a tanévben egy 24 fős csoporttal foglalkozott, ahol vegyes korosztályú gyerekek voltak.

Kovács Enikő a Tulipán utcai tagintézményben óvodapedagógus és több mint 30 éve a pályán van. Elárulta, már fiatalon rájött, milyen jól megtalálja a közös nevezőt a kicsikkel. Hozzátette, ha most kéne választania, hogy mit szeretne csinálni, most is úgy döntene, mint egykor.

– Amire nagyon büszke vagyok és a szívemhez nagyon közel áll, hogy mind a két lányom ezt a pályát, hivatást választotta. A nagyobbik lánykám óvónő, a kisebbik pedig jelenleg is Szarvason tanul a főiskolán – mesélte Enikő.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest