Sportos és házias programok színesítették az utolsó tanítási napot a Szent István Egyházi Általános Iskolában. A 11. SZIGNUM nap már a foci vb jegyében is telt; a Freestyle bemutató mellett megrendezésre került a hagyományos tanár-diák meccs is.

A Labdarúgó-világbajnokság inspiráló hatása is érzékelhető volt a tanév utolsó munkanapján a makói SZIGNUM-ban. Freestyle focis bemutatót tartott és labdás trükköket tanított a diákoknak Vidó Péter, aki tavaly a magyar bajnokság 2. helyezettje volt. A fiatal tehetség két esztendeje foglalkozik a műfajjal. – Kitartó munkára, nagyon sok gyakorlásra és türelemre van szükség az eredményekhez – tudtuk meg az Extrém Látvány SE tagjától. A gyerekek rendkívül élvezték a koreográfiás show-t és nagy lelkesedéssel gyakorolták a bemutatott fortélyokat is, amiben többen nagyon ügyesnek bizonyultak. Ez nem meglepő, hisz a kéttannyelvű suliban régóta működik futball szakkör, nyáron még tábort is rendeznek a témában, valamint régi szokás a foci maraton, amelyre az idén is több csapat nevezett. Ugyan a hagyományos tanár-diák meccs ezúttal a pedagógusok győzelmével zárult, de ez sem szegte kedvét senkinek sem, hisz számos érdekes programon bizonyíthattak a nebulók is.

A sport-nagyik, a MENYUKE tagjai népi játékokkal szórakoztatták a kisebbeket, akik régi és mai háztartási eszközökkel is megismerkedhettek. Rögtön ki is próbálhattak egy-két modernebb technikát a „süssünk, süssünk valamit” alkalmon valóban készültek finomságok. Az édes meglepetések itt nem fejeződtek be, idén is volt jutalomfagylaltozás, amit rögtön, többféle labdajátékkal és kerékpározással is le is lehetett mozogni. De aki inkább csak szemlélni szereti a sportot, az sem unatkozott; erősember bemutatót és kerékpáros emléktúra képeket nézhetett. A 11. SZIGNUM napon két projekt is megvalósult; a „Nemzedékek hídja – Társadalmi szerepvállalás erősítése közösségek építésével” elnevezésű mellett, a Határtalanul keretében a hetedikesek tartottak élménybeszámolót erdélyi útjukról.

A vidám eseménysorozat legnagyobb tárgyi élményének a kombájn megismerése bizonyult és ezt már csak a vakáció bekövetkezése miatt érzett öröm fokozhatta a nap végén.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest