Egy határon át nyúló pályázatnak köszönhetően – amelyet Földeák és Valkány közösen nyújtott be – rendvédelmi napot tartottak Apátfalván. Ahogy már tegnap is, ma is különböző tűzoltósági és rendőri bemutatókkal kápráztatták el a gyerekeket.

Az Interreg V-A Románia-Magyarország Együttműködési Programra Földeák és Valkány közösen nyújtott be pályázatot. Ehhez a projekthez csatlakozott többek között Apátfalva is, így rendvédelmi napot rendeztek a településen a tanév utolsó napjaiban. Ennek alkalmából a makói hivatásos tűzoltók és rendőrök vonultak ki a helyi rendőrség melletti parkba: speciális bemutatókkal készültek a gyerekeknek. Ma is volt tűzoltási gyakorlat – a lurkók nagy kurjongással üdvözölték a hatalmas füstöt és a lángot.

Balogh Róbert tűzoltó alezredes, a makói tűzoltó-parancsnokság parancsnoka elmondta: 15 éve még működött önkéntes tűzoltó egyesület Apátfalván, azonban az akkori kollégák mára kiöregedtek és nyugdíjba mentek, a fiatalokat pedig nem lehet rávenni, hogy folytassák a megkezdett munkát.

A Hagyományőrző Tüzérség is részt vett a rendezvényen: nekik köszönhetően egy 1848-as ágyú is megdörrent. Az apátfalvi Szabó Dániel a legifjabb honvéd az egyesületnél – elárulta, már több helyen is bemutatkozott, de a legjobban Erdélyben érezte magát jól. Bolgár Józseftől, a hagyományőrző tüzér alezredesétől megtudtuk, az apátfalvi szakaszuk őrmestere lelkes szervezőjük, hiszen Farkas Attilának köszönhetőek valósulnak meg ezek a bemutatók.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest