Belföld Hírek

Szabadon engedték az ország medvéjét

Jól végződött a kaland, a szlovák határ mellett elengedték az országon keresztül kóborló medvét. A mozgását azért figyelni fogják a szakemberek, hogy többet ne kelljen üldözni.

Szerda éjjel elengedték a magyar-szlovák határ közelében azt a medvét, amelyet nemrég Sándorfalvánál sikerült utolérni, miután szinte az egész országot átszelte kóborlása során.

Az utóbbi napokban a maci a Szegedi Vadaspark vendégszeretetét élvezte, amíg egy bizottság döntött a sorsáról. Mivel a szakemberek szerint meglepően szelídnek mutatkozott, ezért egy ideig nem volt biztos, hogy elengedik. A vadaspark is befogadta volna, és az is felmerült, hogy Sándorfalva örökbe fogadja.

Az állatot szállító konvoj szakadó esőben ért a szlovák határhoz, ezért a 10 éves nőstény medve egy ideig elgondolkodott, hogy elhagyja-e a konténerét, de aztán útnak eredt. Az elengedés helyszínének olyan területet választottak, amelyik távol esik a településektől, de a mozgását a nemzeti parkok szakemberei követni fogják, ha pedig ismét lakott területre kóborolna, akkor közbelépnek majd.