Hírek Makó Színes

Jó reggelt, Makó!

Folytatódtak a pedagógusnapi köszöntések, polgármesteri fogadóórát tartott Farkas Éva Erzsébet, bokrétát kapott a könyvtár épülete, rendkívüli testületi ülést tartottak Magyarcsanádon – tekintse át velünk röviden legfontosabb híreinket!

Volt kollégáit köszönthette pedagógusnap alkalmából Czirbus Gábor alpolgármester kedden a Kálvinban, ahol hat pedagógust díjaztak. A tegnapi napon a Bárka Református Óvodában folytatódott a pedagógusköszöntések sorozata, ahol Soós Enikőt tüntették ki munkájáért. Szépen halad a Makovecz Imre által megálmodott városi könyvtár kivitelezése, ezért a hagyományokhoz híven bokrétát húztak fel az épület legmagasabb pontjára, a félkész homlokzatára. 

Fogadóórát tartott Farkas Éva Erzsébet: a „Makó számít rád!” ösztöndíjprogram és a családok éve kapcsán is felkeresték a polgármestert, de egy ’56-ban Amerikába kivándorló makói férfi felesége is ellátogatott a fogadóórára. A Makó és Térsége Víziközmű Társulat végelszámolását követően június 19-től fizetik ki a tagokat: az önkormányzat augusztus 8-ig naponta 200 sorszámot fog kiadni és négy pénztár fog működni, hogy minél gyorsabban haladjanak a kifizetések.

Felívelő pályán Magyarcsanád: a település új művelődési házat és egészségházat is kapott, amihez gyógyszertár is tartozik. Nehézségek és feladatok persze itt is vannak, Lázár János ezekről tájékozódott a falu képviselő testületénél. A térség országgyűlési képviselő újabb videóval jelentkezett Facebook-oldalán, melyben kiemelte: szeretné, ha a határ mellett lévő települések be tudnának kapcsolódni az ország vérkeringésébe.

A mai napot pedig a Twenty One Pilots dalával indítjuk!