Egy pályázatnak köszönhetően rendezték meg a földeáki Návay Lajos Általános Iskolában azt a rendvédelmi napot, amely már hagyománynak számít a településen, A rendezvényre a rendőrség, a katasztrófavédelem, a tűzoltóság, a honvédség és a polgárőrség is kivonult. Egy speciális bemutató keretén autót is oltottak a helyi és makói lánglovagok.

Speciális bemutatókkal készült a Makói Rendőrkapitányság, illetve makói és földeáki tűzoltóság. Varga Zoltán, a Földeák Község Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke elmondta, hatodik alkalommal szervezik meg a rendvédelmi napot a Návay Lajos Általános Iskola udvarában, amelyen az iskolások mellett az óvodások is részt vettek. Idén egy határon át nyúló pályázat is segítséget nyújtott a megszervezésben. 

– A feltételezés szerint autóba szorul egy sérült, akit mi feszítővágó segítségével kimentünk, majd a kigyulladt autót mi oltjuk el – fogalmazott az elnök a mentés előtt. Hozzátette: a gyerekek várják és szeretik ezt a rendezvényt, a bemutatók után a lurkók szívesen érdeklődnek az eszközök és a hivatás után.

A tűzoltók mellett a makói rendőrök is készültek egy rövid bemutatóval: demonstrálták, hogyan kell egy feltételezett támadót leteríteni a földre. A Honvéd Hagyományőrző Egyesület jóvoltából 1848/49-es puskákkal és ágyúval ismerkedhettek meg a földeáki gyerekek. A hatodik osztályos Takó Vivien minden évben részt vesz a rendvédelmi napon. A 12 éves kislánynak tetszenek ezek a rendezvények. Bár ő állatorvos szeretne lenni, a régi kor fegyverére, az ágyúra még ő is kíváncsi volt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest