Tegnap járt a választókerületének korábban egyik legrosszabb helyzetben lévő településén Lázár János, amelyről több videót is megosztott közösségi oldalán. A településen néhány éve a munkaképes korú lakosság 20 százaléka még közmunkás volt.

– Az irigység nagy úr – mondta a polgármester a térség országgyűlési képviselőjének kérdésre, miszerint hová lett a közmunkások fele Magyarcsanádról.

Farkas János arra utalt, hogy amikor az első közmunkások állást találtak a munkaerőpiacon, a többiek azt látták, jobban boldogulnak, több lehetőségük van az életminőségük javítására, ezért ők is is inkább piaci munkahely keresésébe fogtak és találtak is. Néhány évvel ezelőtt még az itteni munkaképes korú lakosság mintegy 20 százaléka, 130 ember volt közmunkás, mostanra ez a szám 50 alá csökkent.

Lázár János ki is emelte, milyen jó munkát végez a képviselő testület, élén a polgármesterrel. A jó hangulatú testületi ülésen aztán az is kiderült, a pálinkafogyasztásnál arra kell figyelni, hogy csak egy fajtát igyon az ember.

A térség országgyűlési képviselője egy külön videóban azt is kiemelte, hogy Magyarcsanádon magas, mintegy 40 százalék a roma közösség aránya. A településen viszont sokat fejlődött az elmúlt években az alapinfrastruktúra, ez segít abban, hogy Magyarcsanád egy modern falu legyen, ahol jó élni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest