Hírek Kiemelt hírek Makó

A fejlesztésekről tárgyaltak Lázár János fogadóóráján

Lázár János fogadóórája Vásárhelyen

Farkas Éva Erzsébet makói polgármester és Czirbus Gábor alpolgármester csütörtök reggel Lázár János országgyűlési képviselő hódmezővásárhelyi fogadóóráján járt. A politikusok a makói beruházásokról egyeztettek, kiemelten foglalkoztak a Hagymatikum gyógyfürdő-fejlesztéssel.

Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere és Czirbus Gábor alpolgármester számos, a város szempontjából sorsdöntő jelentőségű, folyamatban lévő vagy tervezett beruházásról konzultált a térség parlamenti képviselőjével a hódmezővásárhelyi fogadóórán.

– Lázár János országgyűlési képviselőnkkel 2014 óta heti rendszerességgel tartunk egyeztetéseket Makó város különböző beruházásaival kapcsolatosan. 2015-ben, mikor a képviselő-testületünk megalkotta a fejlesztési programját, elsődleges céljaink között szerepelt országgyűlési képviselő és a magyar kormány támogatásával, hogy a városunkban lévő Makovecz-örökséget ápoljuk, gondozzuk és fejlesszük. Lázár János közreműködésének köszönhetően 13,2 milliárd forint érkezett Makóra, ahol három kormánydöntésnek köszönhetően négy épület felújítása, illetve újjáépítése indult el a városunkban. A mai napon is ezeknek a beruházások helyzetéről és állapotáról egyeztettünk – mondta el Farkas Éva Erzsébet.

A polgármester úgy folytatta, a május végi rendes testületi ülés keretében tájékoztatták az országgyűlési képviselőt a folyamatban lévő pályázataikról, illetve egyeztettek a település jövőképéről is. Természetesen ezek a témák is szóba kerültek a csütörtöki fogadóórán.

– Lázár Jánossal arról egyeztettünk, hogy a legfontosabb feladat most a Területi Operatív Program keretében folyamatban lévő pályázataink megvalósulása. Nagy valószínűséggel 2019 végére be tudjuk fejezni a különböző gazdaságélénkítő, kulturális és sportcélú fejlesztéseket, melyek a város fejlődése szempontjából kiemelt jelentőséggel bírnak – vázolta.

A jövőbe tekintve pedig természetesen a Hagymatikum gyógyfürdő-beruházás a legfontosabb, melynek 2020 végén vagy 2021 elején kell zárulnia.

– Tavaly december 29-én 9,5 milliárd forintos támogatásról döntött a Hagymatikum gyógyfürdő befejezését illetően a magyar kormány. Makó városa három ütemben tudja megvalósítani a beruházást, jelenleg számos egyeztetés és a támogatási szerződés előkészítése van folyamatba. A kormányzati döntésnek köszönhetően kiviteli tervmódosítást kellett készítenünk július közepéig, utána reményeink szerint el tudjuk indítani a kivitelezési közbeszerzési eljárást – tájékoztatott Farkas Éva Erzsébet.

A megbeszélésről Lázár János is beszámolt Facebook-oldalán: