Hírek Kiemelt hírek Makó

Huszonöten keresték fel a polgármestert fogadóóráján

A „Makó számít rád!” ösztöndíjprogram és a családok éve kapcsán is felkeresték Farkas Éva Erzsébetet, de egy ’56-ban Amerikába kivándorló makói férfi felesége is ellátogatott a polgármesteri fogadóórára.

Szociális ügyekkel, lakhatási és gyámügyi kérdésekkel is érkeztek a polgármesteri hivatalba szerda délután. Két érdeklődő a „Makó számít rád!” ösztöndíjprogram kapcsán kért segítséget, amely a fiatalok helyben tartását célozza meg, és az utolsó tanévükben lévő diákok pályázhatják meg. A Vásárhelyi utcán felújított lakások miatt is többen érkeztek, amelyre hétfőig lehet pályázni.

A családok éve kapcsán is felkeresték a polgármestert: a Makói Nagycsaládosok Egyesületével a támogatásokról egyeztettek, illetve ötleteket osztottak meg arról, hogy miben segíthetnék még a családokat.

Egy Amerikából hazatérő idős hölgy azért látogatott el a fogadóórára, mivel férje még a tengerentúlon tartózkodik, de szeretne hazajönni Magyarországra: ’56-ban vándorolt ki, és egészségi állapota miatt nem tud hazautazni, mivel nagyon beteg, és az egészségügyi ellátása jelenleg nem megoldott itthon.