Szépen halad a Makovecz Imre által megálmodott városi könyvtár kivitelezése, ezért a hagyományokhoz híven bokrétát húztak fel az épület legmagasabb pontjára, a félkész homlokzatára. Az ünnepséget követően bejáráson lehetett részt venni.

A régi tradíciók szerint bokrétát kell elhelyezni a kivitelezés alatt álló épületek legmagasabb pontjára, amelyet köszönetnyilvánításnak is lehet venni. Szerda délelőtt az Építészmester Tervező és Kivitelező Zrt. szakemberinek segítségével került fel a szalagokkal díszített bokréta az épülő Makovecz-könyvtár homlokzatára.

– Számunkra az egész folyamat egy nap ünnep, hogy a könyvtárunk megújulhat és a városunk egy új épülettel bővülhet. Olyan környezetben tudunk majd dolgozni a könyvtárosokkal, amely méltó a könyvek szellemiségéhez – fogalmazott Szikszai Zsuzsanna, a József Attila Városi Könyvtár és Múzeum igazgatója. Az Ybl- és Kossuth-díjas Makovecz Imre által megálmodott épületben kap helyet mintegy 90 ezer kötet, illetve rengeteg programnak és foglalkozásnak tud majd helyszínt is biztosítani. Mátó Erzsébet, a könyvtár nyugalmazott igazgatója elmondta: a régi bibliotéka is egy igazi közösségi tér volt, annak ellenére, hogy a tárgyi feltételek nem voltak olyan, mint amilyenek lesznek majd.

A bokrétaünnepen többek között Farkas Éva Erzsébet polgármester, Czirbus Gábor alpolgármester, Toldi János képviselő, Szikszai Zsuzsanna igazgató és Galamb Katalin igazgatóhelyettes, Makovecz Benjámin és intézmények vezetői, illetve gyerekek és érdeklődők színes szalagot kötöttek arra a bokrétára, amely felkerült az épület homlokzatára. Ezt követően bejárásra invitálták az érdeklődőket.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest