A József Attila Városi Múzeum és a Magyar Vöröskereszt közös együttműködésével véradó napot tartottak az intézményben. A résztvevők közül sokan visszatérő segítők.

A József Attila Városi Múzeum foglalkoztató terme ma egy kicsit átalakult: a Magyar Vöröskereszt Makói Területi Szervezete munkatársai segítségével véradás történt ott. Még Szikszai Zsuzsanna, a múzeum igazgatója is segített.

Kriván Zsolt más ügyben érkezett az intézménybe, de ha már ott járt, ő is vért adott. Mint elárulta, nyári tábort szeretett volna intézni a kislánya számára, de végül összekötötte a két dolgot.

– Ha más egyéb nem akadályoztat, évente 3 alkalommal szoktam vért adni. Ez a mai lehetőség teljesen spontán volt, mivel jövő héten terveztem volna, munkahelyi kereteken belül – mesélte Zsolt. – Számomra azért is fontos, mert embereknek tudunk segíteni és sosem tudhatjuk, mikor lesz vérre szükségünk esetleges baleset vagy betegség miatt.

Dr. Nagy Mihály nyugdíjas 19 éves volt először, amikor vért adott – azóta már 95 alkalommal segített ilyen módon az embereknek. Különleges vércsoportja miatt – B 2 Rh- – egyszer még az államvizsga előtti estéjén is felhívták, azonban akkor nem tudott menni.

– Annak idején az 1300 fős főkapitányságon nyolcunknak ilyen típusa és az egyikük az ikertestvérem volt – tette hozzá a nyugalmazott rendőrfőkapitány. – Igyekeztem ma eljönni a véradásra, mert jövőre töltöm a 65. életévemet és utána már nem lehet, de a százat szeretném elérni.

Aki ma vért adott a múzeumban, nemcsak csokoládét és fürdőbelépőt kapott, hanem József Attila: Kiszombori verses füzet hasonmás kiadásával is gazdagodott – tudtuk meg Szikszai Zsuzsannától.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest