Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Jó reggelt, Makó!

Köszöntötték és díjazták a Juhász Gyula pedagógusait, két előkelő helyezéssel zárt Makó a III. Nemzeti Regattán, tizenöt éremmel tértek haza a magyarok Belgrádból, működik a kiépített jégkármérséklő rendszer – ezekről is olvashat mai hírösszefoglalónkban!

Műsorral és virággal köszöntötték a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola pedagógusait tegnap: Pajerich Mónikát és Budai Lászlót oklevéllel díjazták kimagaslóan eredményes pedagógiai munkájukért. Különdíjas lett a makói vágottleves, illetve több mint ötven induló közül Makó Város Önkormányzata állította a második legszebb standot a III. Nemzeti Regattán. A magyar versenyzők 15 érmet, hat aranyat, öt ezüstöt és négy bronzot gyűjtöttek a vasárnap zárult belgrádi kajak-kenu Európa-bajnokságon, s ezzel az éremtáblázat élén zártak. Májust elsejétől működik a jégkármérséklő rendszer Magyarországon.

A közigazgatásban eddig példátlan összegeket osztottak szét a választások környékén négy minisztériumban. Az azóta leköszönt Lázár János Miniszterelnökségén dolgozóknak összesen 3,3 milliárd forintot fizettek ki rendes bérükön felül. Hoffmann Rózsa kapta a Báró Gelsey Vilmos-nagydíjat: Az egykori köznevelési államtitkárt a magyar köznevelés és a keresztény nevelés ügyéért hosszú idő óta végzett elkötelezett, példamutató munkásságáért tüntették ki.

– A magyar-szerb uniós külső határ védelmével Magyarország Németországot is védi – mondta Angela Merkel német kancellár vasárnap egy televíziós interjúban. Durvul a kilépési hullám a széteső Jobbikból: sorra jelentik be kilépésüket a párt politikusai.

Rekord számú véradót mozgósított a megyei kormányhivatal: Csongrád megyében 234-en jelentkeztek véradásra. Ma a makói múzeumban is lesz véradás 8 és 11 óra között.

A mai napot ByeAlex és a Slepp dalával indítjuk!