Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Idén is tábort szerveznek a makói pótnagyik

Negyedik alkalommal rendezik meg az ingyenes tábort a makói általános iskolák rászoruló alsós diákjainak. A négy hetes táborban mintegy száz gyermek vesz majd részt.

A gyerekek az iskolákban jelentkezhettek a táborra, ahol az osztályfőnökök segítettek a legrászorulóbbak kiválasztásában. Az ötnapos, reggeltől délutánig tartó táborban a résztvevők teljes ellátást; háromszori étkezést és finomságokat is kapnak, fagyizni is elmehetnek majd – köszönhetően az adományozóknak, akik segítenek a tábor létrejöttében.

– Megyek az utcán és egyszerűen megállítanak, mint most is, hogy akarnak adni a gyerektáborba egy üveg mézet. Ez egy nagyon jó dolog, hogy ő is szívvel-lélekkel akar segíteni – mondta el Bakacsi Pálné. Van, aki lángossal, péksüteménnyel, kolbásszal vagy épp konyhai eszközökkel segít.

Programokban sem lesz hiány: jönnek kézművesek, varrók, illetve egy fogorvos is. Előadást tart a rendőrség és a tűzoltóság is, de a tornászok is heti két alkalommal ellátogatnak majd a táborba, ami a régi tűzoltóság helyén lesz majd. Ezek mellett természetesen a játék sem marad el, sokak kedvence, a trambulin is helyet kap a táborban.

Margó néni a tábor kapcsán kitért arra is, hogy ezáltal újból hasznosnak tartják magukat a nagymamák, a gyerekek visszaadják az életkedvüket, ahogyan szaladnak, az utcán köszönnek és megölelik őket – ezért is gondolja úgy, hogy ezt országossá kéne tenni. A mártélyiak már felvették velük a kapcsolatot, ott is szerveznek majd ingyenes tábort a rászoruló gyerekeknek.

A tábor július 16-án indul a Kálvin diákjaival, 23-tól a Bartók és az Almási, 30-tól a Katolikus iskola, augusztus hatodikától pedig a Szikszai tanulói élvezhetik az ötnapos tábort. A SZIGNUM-ban tanuló gyerekek sem maradnak le róla, ők minden héten 5-5 fővel vesznek részt a táborban.