Hírek

Rekord számú véradót mozgósított a megyei kormányhivatal

Csongrád megyében 234-en jelentkeztek véradásra.

Szegeden 160-an, a megye járási hivatalaiban dolgozó munkatársak közül pedig további 74 fő jelentkezett az állami tisztviselők erre a hétre szervezett véradására. Így tehát minden eddiginél többen, összesen 234-en adnak vért a Csongrád Megyei Kormányhivatal munkatársai közül, jelentős mértékben hozzájárulva ezzel a nemzeti vérkészlet stabilitásához.

Nyáron gyakran csökken a véradás intenzitása, ezért is volt szerencsés, hogy a Kormánytisztviselői véradó hét egyik időpontját a nyár eleji időszakban jelölték meg a kezdeményezők. Immár tizenötödik alkalommal adnak vért a Csongrád Megyei Kormányhivatal munkatársai a héten. Ma, a Rákóczi téri központi épület Csongrád termében 160-an a jelennek meg véradáson, a megye többi járásában a hét további napjain pedig 74-en csatlakoznak a felhíváshoz – ők a helyi véradó pontokon adnak vért.

Az ország kormányhivatalai június 11 és 15 közötti napokon szervezik meg a véradó alkalmakat, míg a minisztériumok esetében erre július 9 és 13 között kerül majd sor.

Évente legkevesebb két alkalommal adnak vért az állami tisztviselők: nyár elején és késő ősszel, a szabadságolások előtti időszakokban. A donorok közül ugyanis sokan szabadságra mennek, kevésbé elérhetők,  ezért irányított, szervezett véradásokkal tudják pótolni a szükséges vérkészletet.

 

Forrás: Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata