Hírek Kiemelt hírek Makó

Köszöntötték és díjazták a Juhász Gyula pedagógusait

Műsorral és virággal köszöntötték a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola pedagógusait hétfő délután. Makó Város Önkormányzata és a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány Pajerich Mónikát és Budai Lászlót oklevéllel díjazta kimagaslóan eredményes pedagógiai munkájukért.

– Nagyon fontos, hogy minden évben elismerjük a pedagógusok munkáját, hiszen ők azok, akik a jövő nemzedékét nevelik, az ő kezükben van a jövő generációjának felnevelése, szemléletmódjuk kialakítása – mondta el Aszódiné Pernye Szilvia megbízott igazgató.

A diákok műsorral is készültek pedagógusaiknak, amelyben felcsendült az Anna and the Barbies és Kiss Tibi közös zenéje, a Márti dala, illetve a Rúzsa Magdi által is feldolgozott Vigyázz a madárra című dal. Halmágyi Pál nyugalmazott múzeumigazgató köszöntötte az intézmény pedagógusait, továbbá elismerését és örömét fejezte ki a műsort látván.

navigate_before
navigate_next

Ezt követően az intézmény két pedagógusa, Pajerich Mónika matematika és informatika szakos tanár, illetve Budai László történelemtanár oklevelet vehetett át eredményes munkájukért. Mindkettejüket meglepte a díj, de nagyon nagy örömmel vették át az elismerést.

Pajerich Mónika hét éve tanít az iskolában, hat éve osztályfőnök, illetve évek óta segíti a diákönkormányzat munkáját is. Mint elmondta: nagyon jól esik számára ez az elismerés, illetve az is, mikor a diákok, kollégák értékelik a munkáját. Kérdésünkre válaszolva elárulta, nincs recept ahhoz, hogy valaki jó tanár legyen, hiszen minden diáknál és osztálynál más-más módszer működik.

Budai László 17. tanéve tanít az iskolában, óvodás kora óta rajong a történelemért. Mint elárulta: nagyapja volt, aki elindította ezen a pályán a történeti meséken keresztül. – A legnagyobb öröm, mikor sikerül nemcsak átadni a tananyagot, hanem megszerettetni a történelmet. Nekem ez az első, ha a gyerekek szeretik a történelmet is. – emelte ki, hozzátéve: az internet rejtette végtelen lehetőségek mellett hobbija, a vármakett-építésen keresztül igyekszik megszerettetni tantárgyát.