Hírek Kiemelt hírek Színes Térség

Meglepetés szülinappal készültek Kati néninek

A tősgyökeres királyhegyesi Kocsis Mátyásné Ferencsik Katalint köszöntötte családja és a település 90. születésnapja alkalmából. Az ünnepelt nagyon meglepődött a meglepetésnek, hiszen nem is sejtette, mivel készültek a háta mögött.

Szinte nem is látszódott ki Kocsis Mátyásné Ferencsik Katalin a virágok és az ajándékok mögül. Nem hiába gyűlt össze a családja a királyhegyesi művelődési házban: a Kati néni 90. születésnapját ünnepelték.

– 1928. május 21-én születettem Királyhegyesen. Az elmúlt évtizedek hol jól, hol rosszabbul teltek: dolgoztam a paraszti életben, a TSZ-ben és egy Makó-rákosi gyárban is, amikor már gyengültem. Otthon állatok is tartottunk, de 4 évig dolgoztam egy baromfitelepen is – emlékezett vissza Kati néni. Mostanában inkább már csak pihenget és imádkozik.

Egy lánya született – Ferencsik Katalin-, akiknél lakik. Két unokája és három dédunokája is van már. A népes család ritkábban tud találkozni, de utoljára egy keresztelő alkalmából gyűltek össze ennyien. Az ünnepelt gyomorproblémái miatt diétásan étkezik, de a süteményeknek nem tud ellenállni: most is sokféle édességgel készült ez alkalomból.

– Én nem tudom, mi lehet a hosszú élet titka. Rengeteget dolgoztam és sokszor beteg is voltam: tizenegyszer voltam a klinikán is, de szívritmuszavarral is kezeltek már. Nem hittem volna, hogy megélem a 90. életévemet is – mondta az ünnepelt.

A családja mellett a királyhegyesi önkormányzat is felköszöntötte az ünnepeltet: Horváth Lajos polgármester Orbán Viktor köszöntőlevelét adta át Kati néninek, illetve ajándékkosárral is kedveskedtek a tősgyökeres születésnapoknak.